Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

LABDARÚGÓ III. LIGA, 2. FORDULÓ

A labdarúgó harmadosztály ötödik csoport mérkőzéseit pénteken és szombaton játsszák, a kezdési időpont 17 óra.

A program:

Pénteken: • Kolozsvári CFR II–Vidombáki Jövő (a helyszín a CMC-stadion, a belépés ingyenes). Szombaton: • Magyarigeni Teljesítmény–Medgyesi Gázmetán II. • Lénárdfalvi ACS–Gyulafehérvári Egyesülés • Kudzsiri Kohász–Radnóti SK • Szászrégeni Lendület–FC Felek • Alsógáldi Ipar–Kolozsvári Egészség • Dési Egyesülés–Kolozsvári U FC. A Tasnádi Egyesülés szabadnapos.

NAGY AZ ÉRDEKLŐDÉS DÉSEN AZ U FC ELLENI MÉRKŐZÉS IRÁNT

Régen nem volt ilyen fociláz Désen mint ezekben a napokban. A nagy érdeklődésnek van oka, hiszen a labdarúgó III. liga második fordulójában a helyi Egyesülés a Kolozsvári U FC együttesét fogadja a sétatéri stadionban szeptember 2-án, szombaton 17 órai kezdettel. Az új bajnokság rajtja egyik félnek sem sikerült, úgy ahogy várták. Az egyetemistáknak csak 1–1-es döntetlenre tellett otthon a Kolozsvári CFR II. csapatával szemben, míg a désiek 2–0-ra kikaptak idegenben az újonc Tasnádi Egyesüléstől. Éppen ezért a szurkolók jó szereplést várnak mindkét féltől. Mészáros Alpár, az Egyesülés mestere egész héten át igazán „megdolgoztatta” tanítványait, ugyanis a Szatmár megyei kisvárosban sorozatban második mérkőzésüket vesztették el, ideértve a gyulafehérvári kisiklást a Román Kupában. Figyelembe véve, hogy a nagyon várt összecsapásra több száz U-s szurkoló jelezte jelenlétét, a szervezők megerősítik a rendfenntartó erőket, elkerülve az esetleges problémákat. A pálya minősége kiváló, a Szamos menti stadion gyepe minden igényt kielégít. A belépőjegyet illetően pedig a szurkolók csupán 7 lejt kell lepengessenek a bejáratnál. Gyermekek számára ingyenes a bemenet. (erkedi)

U FC: CORDOŞ HELYETT CORDOŞ

A Kolozsvári U FC harmadosztályú csapata hároméves szerződést kötött a 29 esztendős Andrei Cordoş hátvéddel, aki nyolc év után tér vissza az egyetemistákhoz – közölte az egyesület honlapja. A játékos legutóbb a II. ligás Nagyváradi Esthajnalcsillag/Luceafărul együttesénél szerepelt, de megfordult még az olasz Frosinone, a Marosvásárhelyi MFC, Vászlói/Vaslui-i FC, Bukaresti Dinamó, Zsilvásárhelyi/Târgu-Jiu-i Pandúrok, Botoşani-i FC és a Maldív-szigeteki Maziya S&RC csapatánál. Szerdától a kolozsvári születésű focista már el is kezdte az edzéseket. A héten az U FC szakított a másik Cordoş-sal, a 23 éves Florinnal.