Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

BELGIUMI TORNÁT NYERT AZ ERDÉLY FC

Az erdélyi vendégmunkásokból álló Transilvania FC/Erdély FC amatőr együttes a múlt napokban szép sikert ért el. A többnyire Kolozsvár környéki játékosokkal felvonuló csapat az első helyen végzett az Ardooie város Cera elnevezésű stadion pályáján lebonyolított nemzetközi tornán, amelyen 16 Nyugat-Flandria (West Vlanderen) környéki gárda vett részt. Az erdélyiekből összeállított alakulat a döntőben 5–3 (3–1) arányban nyert a Cera együttese ellen. A góllövők között találtuk a szamosújvári Rareş Rad, Jakab Szilárd és Jakab Loránd labdarúgókat is. Máskülönben ők a csapat alapitói, menet közben hozzájuk szegődött több Belgiumban dolgozó erdélyi vendégmunkás is. Az Erdély FC ezen az őszön Belgium amatőr bajnokságának II. ligájában szerepel. (erkedi)

 

UNIVERSIADE: EZÜSTÉRMES A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT

Ezüstérmet szerzett a magyar női vízilabda-válogatott a tajvani 29. Nyári Universiadén, miután a keddi döntőben hét góllal kikapott az Egyesült Államok csapatától. Bíró Attila együttesének a favorit amerikaiak nem adtak esélyt, a találkozó gyakorlatilag két negyed után eldőlt (3–10). A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a női válogatott 2009 és 2013 után harmadszor lett ezüstérmes az Universiadén. A női vízilabdázók a tajvani magyar küldöttség tizennegyedik érmét szerezték meg, az ötödik ezüstöt. Ezenkívül 5 arany- és 4 bronzérmet gyűjtöttek. Több dobogós hely már nem is lesz.

Végeredmény, női vízilabda, döntő: • Egyesült Államok–Magyarország 16–9 (5–2, 5–1, 3–3, 3–3) – magyar gólszerzők: Parkes 3, Gurisatti 2, Horváth B. 2, Garda, Szilágyi D.

Romániai érem is született Tajpejben: a Marosvásárhelyen született, besztercei lakos Szőcs Bernadett-Cynthia bronzérmes lett a női asztalitenisz egyes küzdelmeiben. Szőcs az elődöntőben a dél-koreai Ji-he Jeon ellen veszített 4–0-ra. Ez volt a küldettség 11., utolsó medálja, a mérleg három arany-, két ezüst- és hat bronzérem.