Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

TECĂUÉK WINSTON-SALEM DÖNTŐJÉBEN

A Jean-Julien Rojer, Horia Tecău (holland, román, 2.) páros döntőbe jutott a Winston-Salemben (Észak-Karolina állam) rendezett keménypályás tornán (665 ezer dollár összdíjazás), miután mindössze 51 perc alatt 6:1, 6:0-lal leiskolázták a Brian Baker, Nikola Mektics (amerikai, horvát, 4.) kettőst. Tecăuék eddig jutalma 19 260 dollár és 150 világranglistapont, a fináléban a Julio Peralta, Horacio Zeballos (chilei, argentin) duóval mérkőznek.

US OPEN-SELEJTEZŐK: STOLLÁR ÉS BARA KIESETT

Stollár Fanny a selejtező második fordulójában búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Hasonló sorsra jutott Irina Bara is, román részről viszont Mihaela Buzărnescu a főtábla kapujába jutott , a 3., utolsó fordulóban a kolumbiai Mariana  Duque-Marino az ellenfele.

Eredmények, US Open, selejtező, nők, 2. forduló: Katerina Kozlova (ukrán)–Stollár Fanny 6:2, 6:3; Bernarda Pera (amerikai)–Irina Bara 6:3, 6:4; Mihaela Buzărnescu–Grace Min (amerikai) 6:3, 6:3.

UNIVERSIADE: MAGYAR ÉS ROMÁN ÉRMEK

Ezüstérmet szerzett a Mikulik Júlia, Katona Renáta, Márton Anna, Záhonyi Petra összeállítású női kardcsapat a Tajvanon rendezett 29. Nyári Universiadén. A viadal honlapjának beszámolója szerint a magyar csapat a 16 között a házigazdák legjobbjait múlta felül 45–26-ra, majd a negyeddöntőben az oroszokat is rendkívül magabiztosan, 45–32-re győzte le. A lengyelek elleni elődöntőben sem kellett izgulnia az együttesnek, a vége 45–36 lett. A fináléban a japánok voltak az ellenfelek, akik a mérkőzés során többször is nagyon elléptek, két alkalommal ugyan visszajött a magyar válogatott, végül azonban a rivális diadalmaskodott 45–38-ra. Ez a magyar küldöttség nyolcadik érme (3–3–2) Tajpejben.

Románia – a torna mellett – atlétikában jeleskedik: Alina Rotaru távolugrásban diadalmaskodott (6,65 m), Nicolae Alexandru Soare második lett a 10 000 m-s síkfutásban (29:12,76 perc), a kolozsvári Bianca Răzor pedig bronzérmet szerzett a 400 m-es távon (51,97 másodperc). Az eddigi éremtermés 3 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzérem.