Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

BIRKÓZÓÉRMEK BUKARESTBEN

A Kolozsvári Universitatea Sportklub birkózói nemzetközi tornán vettek részt a hétvégén Bukarestben, és fényes érmekkel tértek haza – közölte az egyesület honlapja. A fővárosi vetélkedőt Bukaresti ISK 5 klub rendezte. Molnos Norbert megnyerte a 65 kilogrammosok versenyét, Juon Mihály pedig csak a döntőben kapott ki az 55 kg-osoknál. Aurel Şuteu szakosztályvezető jó bemelegítésnek értékeli az arany- és az ezüstérmet, a szeptember elején esedékes kadett és junior, homokon rendezett bajnokság perspektívájában.

AGYONVERTÉK AZ OROSZ ERŐEMELŐ VILÁGBAJNOKOT

Agyonverték Andrej Dracsov erőemelő világ- és Európa-bajnokot egy habarovszki szórakozóhely előtt – közölte vasárnap az orosz média. Dracsov a hajnali órákban szóváltásba keveredett, majd összeverekedett a belvárosi Gallery elnevezésű lokál egy másik vendégével, aki rúgásokkal leterítette a sportolót, majd többször is megütötte a fekvő ellenfelét. A 32 éves világbajnok a kórházban belehalt fejsérüléseibe. A YouTube-ra feltöltött egyik felvétel tanúsága szerint a feleket a kívülállók nem próbálták meg szétválasztani, viszont többen is videózták a végzetes verekedést. Az elkövető ellen a rendőrség körözést adott ki. Dracsov a 120 kilogrammig terjedő súlykategória világbajnoka volt.

Vasárnap éjjel már azt közölte az AmurMedia hírügynökség belügyi forrásokra hivatkozva, hogy elfogta az orosz rendőrség Dracsov feltételezett gyilkosát. A gyanúsított nevét hivatalosan nem közölték.

VICTOR VALDÉS VISSZAVONULT

Bejelentette visszavonulását Victor Valdés, az FC Barcelona történetének egyik legeredményesebb kapusa – közölte honlapján a Mundo Deportivo sportnapilap csütörtökön. A 35 éves futballista a katalán klubban nevelkedett, szinte napra pontosan (augusztus 14.) tizenöt évvel ezelőtt debütált a felnőttek között, ahol ezt követően 530 mérkőzésen lépett pályára. A Barcával 21 trófeát – köztük hat bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját – nyert, emellett négyszer kapta meg a Zamora-díjat, amelyet a La Liga legjobb gólátlagával rendelkező hálóőre érdemel ki. Valdés a spanyol nemzeti csapatban legtöbbször csak kispados volt, ennek ellenére 20 válogatottsággal, továbbá világ- és Európa-bajnoki címmel is rendelkezik.

ÖTÖN MENTEK, ÖTÖN JÖTTEK A DÉSI EGYESÜLÉSNÉL

Elkezdték felkészülésüket az új bajnokságra a Dési Egyesülés férfi röplabdázói. Bőven van újdonság a Szamos-parti együttes háza táján. Öt játékos hagyta el ezen a nyáron az Egyesülést. Ezek Lucian Tofan, Nagy Péter, Goran Isek, Darko Angelowski és Codrin Mocanu. Ugyancsak ötön érkeztek: Mihai Coasă, Silviu Suson, Andrei Grigoraş, Dragoş Răileanu és Igor Didorcsuk. Érdekes, mindegyikük megfordult már a dési alakulatnál. Máskülönben, az Egyesülés röplabdázói már augusztus 7-én elkezdték az edzéseket Marius Dascălu és Szilágyi Tibor irányításával. Egyhetes hazai felkészülés után a csapat Dornavátrára utazott edzőtáborba. (erkedi)

RÖPLABDA: MÉG EGY ÚJ JÁTÉKOS A ZILAHI MRK-NÁL

Úgy látszik a zilahiak meg szeretnék ismételni idei bravúrjukat, amikor megnyerték az országos bajnoki címet. Legalábbis az erősítések terén ezen a nyáron is jeleskednek a szilágysági klub vezetői. Éppen a napokban szerződtették le az idény ötödik újoncát.

Ő nem más mint az ukrán Phylyp Harmasch. A 21 esztendős röplabdázó utoljára a Harkovi Lokomotív együttesében szerepelt, amellyel a Challenge Kupában is érdekelt volt. Ugyanebben az európai kupában fog játszani az ősszel a Meszes alji gárdával is. Az idei nyár újdonságai még Mihai Gheorghiţă (aki a Dési Egyesülésnél is játszott),. Pawel Adamajtis, Filip Stojlovics és a bolgár Dimitrov Dobromir. A Zilahi MRK játékosai még augusztus elején elkezdték az edzéseket az új évad küszöbén. Az idei nyárvégén is megrendezik hagyományos barátságos tornájukat, de eleget tesznek egy nagybányai meghívásnak is. (erkedi)

FOLYTATJA ELŐKÉSZÜLETEIT A DÉSI EGYESÜLÉS

Miután az első három barátságos találkozón győztesen hagyták el a pályát a Dési Egyesülés labdarúgói, a múlt napokban Tordán már fejet kellett hajtsanak a IV. ligában szereplő helybeli Üveg Aranyos együttesével szemben. A hazaiak nagy meglepetésre fölényesen győztek 3–0 (2–0) arányban. A tordaiak góljait Silaghi (3. és 27. perc) és Dan Florin (54. perc) rúgták. Ezen a mérkőzésen Mészáros Alpár dési edző több fiatal játékost is pályára küldött, még mindig próbálja kialakítani a legjobb tizenegyet.

Ezen a nyáron az Egyesülés 8–2-re nyert a Szamosújvári Sasok ellen, 3–1-re győzte le a Szamosújvári Atletic Olimpia együttesét és 3–2 arányban bizonyult jobbnak az ugyancsak III. ligás Magyarigeni Teljesítménnyel szemben. Mindhárom összecsapást a dési sétatéri stadion pályáján rendezték. (erkedi)