Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

LABDARÚGÓ ORANGE I. LIGA, 7. FORDULÓ: JOBBAN KEZDTEK A VENDÉGEK

A román labdarúgó élvonal első három mérkőzésén a vendégcsapatok nem hagyták el vesztesen a pályát.

Mindhárom meccsen legalább egy játékost kiállítottak.

Eredmények: • Gyurgyevói/Giurgiui         Astra–Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC 0–0 (kiállítva: Romario Florin Moise – 43. perc, illetve Tiago Alemida – 91. perc) • Medgyesi Gázmetán–Temesvári ACS Poli 0–2 (gól: Vasvári Gabriel 2 – 18. és 25. perc; kiállítva: Vasvári – 46. perc) • Bukaresti Juventus–FCSB 1–2 (a ploieşti-i Ilie Oană Stadionban játszották; gól: Artur Jorge – 1. perc, öngól, illetve Romario Benzar – 22. és Dennis Man – 35. perc; kiállítva Iulian Carabela – 72. perc, Juventus; a 96. percben a Juventus játékosa, George Călinţaru 11-est hibázott).

Lapzárta után fejeződött be a Kontancai Viitorul–Krajovai Universitatea SK és a Kolozsvári CFR 1907–Voluntari-i FC találkozó. Ma játsszák a Botoşani-i FC–Chiajnai Concordia és a Bukaresti Dinamó–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK mérkőzést.

A dobogón: 1. KV. CFR 1907 16 pont/6 mérkőzés, 2. FCSB 15/7, 3. Botoşani 13/6.

U FC: GYŐZELEM GYULAFEHÉRVÁROTT

A Kolozsvári U FC harmadosztályú csapata befejezte a felkészülést a következő idényre, az utolsó előkészületi mérkőzésen 1–0-ra legyőzte idegenben III. ligás csoporttársát, a Gyulafehérvári Egyesülést. A gólt Rareş Takacs lőtte a 80. percben Dorin Goga beadásából. Az egyetemisták véglegesítették a 33 éves csatár Valentin Lemnaru visszatérését az U FC-hez.

Marius Popescu és Szilágyi Zsolt a következő csapatot szerepeltette: Albuţ – Takacs, Abrudan, Cordoş, Irimie – Giurgiu, Micaş – Hordouan, Goga, Ursu – Lemnaru; cserék: Dinu (kapus), Manu, Ionescu, Telcean, O’Neil, Haţiegan, Codorean.

A Călin Sălăgean edzette U FC másodcsapata (keretében olyanokkal, mint Lemac, Hîmpea, Dinu, Potcoavă és Pintea az első együttesből) 1–0-ra elvesztette a Marosújvári SK elleni kiszállást (gól: Chiş – 60. perc).

A nyári mérkőzések során az U FC hatszor nyert és egy döntetlent játszott (a gyulafehérvári meccsen kívül 7–0 a IV. ligás Tordai Üveg Aranyossal, 0–0 idegenben a másodosztályú Nagyváradi Esthajnalcsillag/Lucefărul csapata ellen, 2–0 a III. ligás Kolozsvári Egészséggel és Dévai Várral, 2–1 a szintén harmadosztályú csoporttárs Magyarigeni Teljesítménnyel és 7–0 a Román Kupában a Beszterce megyei Óvárhelyi Jövővel), a III. ligában augusztus 26-án a Kolozsvári CFR II. ellen rajtol.

CSAK A DÉSI EGYESÜLÉS JÁTSZIK A ROMÁN KUPA MÁSODIK FORDULÓJÁBAN

Habár  Kolozs megye együttesei közül a Kv. U FC és a Kv. Egészség is továbbjutott a Román Kupa második fordulójába, egyikük sem lép pályára. Az egyetemisták ellenfele, a Sülelmedi Jövő pénzügyi gondok miatt visszalépett bármilyen küzdelemből, míg a Zöld Vírusok ugyanabból az okból nem szerepelnek a közben megszűnt Zilahi FC  együttesével szemben. Mindkét Kolozs megyei csapat játék nélkül jutott tovább a Román Kupa harmadik, szeptember 13-án esedékes fordulójába. Nem így a Dési Egyesülés, amely augusztus 22-én, kedden Gyulafehérvárott játszik, ahol ellenfele a valamikor még az I. ligában is megfordult Egyesülés lesz. A Mészáros Alpár edzette désieknek kitűnő főpróba lesz a Fehér megyei találkozó a hétvégi tasnádi bajnoki kiszállás küszöbén. (erkedi)

RÖGBI: A NAGYBÁNYAI ŞTIINŢA MSC NYERTE A KIRÁLY KUPÁT

A férfi rögbi Király Kupában megvédte címét a Nagybányai Ştiinţa MSC, miután a döntőben 23–14 (10–6) arányban jobbnak bizonyult a Bukaresti Steauánál. Az első kiírást a Temesvári Saracens RCMUV nyerte.