Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

DANIELA HANTUCHOVÁ BEJELENTETTE VISSZAVONULÁSÁT

Daniela Hantuchová 34 évesen bejelentette, hogy visszavonul a profi tenisztől.

A poprádi születésű Daniela Hantuchová egyesben hétszer nyert WTA-tornát, pályafutása csúcspontján az 5. helyen jegyezték a világranglistán. Az Australian Openen 2008-ban az elődöntőig jutott.

Legnagyobb sikereit vegyespárosban érte el. Ebben a „műfajban” megcsinálta a karrier Grand Slamet, azaz megnyerte az Australian Opent, a Roland Garrost, Wimbledont és a US Opent is. A trófeagyűjteményéből nem hiányzik a Fed-kupa és a Hopman-kupa sem.

Tizennyolc éves profi pályafutása során 10 436 407 dollárnyi pénzdíjat nyert, amivel a 40. helyen áll az örökrangsorban.

KITTEL MINDENKIT MEGKERÜLT ÉS DUPLÁZOTT A TOURON

A német Marcel Kittel nyerte meg csütörtökön a Tour de France országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszát, míg összetettben továbbra is a címvédő brit Chris Froome áll az élen, aki a szerdai versenyt követően vette át a vezetést. A csütörtöki etapon háromfős csoport haladt a főmezőny előtt, amely közvetlenül a cél előtti hajrában érte utol a szökevényeket. A szakaszgyőzelem sprintbefutóban dőlt el: Kittel mögött a zöld trikós francia Arnaud Demare és a német Andre Greipel érkezett meg a célba, csakúgy, mint a második szakaszon. A nagyrészt sík szakaszon az összetettben nem történt változás, továbbra is Chris Froomé a sárga trikó. A zöld mezt (gyorsasági pontverseny) Arnaud Demare, a pöttyöst (hegyipontverseny) a szerdai szakaszgyőztes Fabio Aru, a legjobb fiatalnak járó fehér trikót pedig Simon Yates viseli.

Eredmények, 6. szakasz, Vesoul-Troyes, 216 km: 1. Marcel Kittel (német, Quick Step) 5:05:34 óra, 2. Arnaud Demare (francia, FDJ) azonos idővel, 3. Andre Greipel (német, Lotto) a. i. Az összetett élcsoportja: 1. Chris Froome (brit, Sky) 23:44:33 óra, 2. Geraint Thomas (brit, Sky) 12 mp h., 3. Fabio Aru (olasz, Asztana) 14 mp h.

KÉZILABDA SEHA-LIGA: NEM INDUL A VESZPRÉM

Nem indul a SEHA-ligában a következő idényben a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata. A klub a honlapjára feltett közleményben azzal indokolta a távolmaradást a regionális nemzetközi sorozattól, hogy az együttes az elmúlt időszakban túl nagy terhelésnek volt kitéve. Emlékeztettek rá, hogy legutóbb a SEHA-liga mellett a hazai bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is szerepelt a Veszprém, így a csapat 70 tétmérkőzést játszott.

„Az elmúlt hetekben, hosszas egyeztetéseket követően a klub vezetősége és az új szakmai stáb arra a döntésre jutott, hogy a 2017–2018-as szezonban nem szeretné ismét kitenni az együttest ennek a rendkívül nagy terhelésnek, ezért a Telekom Veszprém nem indul el a SEHA-ligában” – olvasható az oldalon.

A Veszprém a 2014–2015-ös szezonban csatlakozott a SEHA-ligához, amelyben kétszer a legjobbnak bizonyult, majd idén második lett. A bajnokságban győzött a csapat, a BL-ben pedig harmadikként zárt a 2016–2017-es idényben. A klub jelzi, hogy továbbra is fenntartja a kapcsolatot a SEHA-ligával és egyáltalán nem zárja ki egy jövőbeli visszatérés esélyét.