Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

HALÁLOS BALESETET OKOZOTT A SZTÁRTENISZEZŐ

A rendőrségi vizsgálatok szerint Venus Williams korábbi világelső teniszező volt a hibás abban a június 9-én történt közúti balesetben, amelyben egy ember életét vesztette. Az ütközés a hétszeres Grand Slam-győztes játékos floridai otthona közelében történt. A balesetet vizsgáló nyomozó jelentése alapján Williams sportkocsijával nem adta meg az elsőbbséget egy kereszteződésben, s a zöld lámpára elinduló másik autó vezetője már nem tudta elkerülni a karambolt. Az eset után a vétlen sofőr utasát, egy 78 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol 13 nappal később meghalt. A vizsgálat szerint Williams mindössze óránként 8 kilométeres sebességgel haladt, s nem fogyasztott alkoholt vagy kábítószert. A 37 éves sportoló ügyvédje a rendőrségi jelentés állításairól nem nyilatkozott, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Williams őszinte részvétét fejezi ki az áldozat családjának. A jogász azt is jelezte: jelenleg nincs oka azt gondolni, hogy a sportoló wimbledoni szereplése veszélyben lenne.

FELAVATTÁK OVERDOSE SÍREMLÉKÉT

Eltemették Overdose, a világhírű magyar versenyló hamvait, és felavatták emlékművét csütörtökön a Dunakeszihez tartozó Alagon. Pécsi István, a Kincsem Park és a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a két éve elpusztult Overdose két csikója a hétvégén mutatkozik be. A magyar galoppsport egyik leghíresebb lova 2010 augusztusáig volt veretlen, sorozatban 14 futamot nyert meg. Nyolc éve savós patairha-gyulladást kapott, emiatt veszélybe került karrierje. Végül visszatért, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Egy évvel később viszont ismét győzött Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is bizonyította kiváló képességeit, utóbbi helyszínen negyedik lett. Overdose 2011. november 13-án Rómában futott utoljára, akkor győzött, majd 2015. július 2-án elpusztult.

FÉRFI RÖPLABDA: ÚJ EDZŐ A DÉSI EGYESÜLÉSNÉL

Végre, bizalmat szavaznak újra a helyi edzőknek a Dési Egyesülés vezetői. Elég volt a külföldi trénerekből, ősztől kezdve újból „házi” mester ül a Kis-Szamos menti csapat kispadján. Ez nem más mint Marius Dascălu, az együttes csapatkapitánya, aki immár nyolc éve került Karácsonkőről/Piatra Neamţ-ról az erdélyi alakulathoz. Őt továbbra is Szilágyi Tibor  tréner segíti munkájában. Az utóbbi már tíz esztendeje irányítja másodedzői minőségben a gárda technikai ügyeit. Egyelőre öt játékos távozott el az Egyesüléstől és ugyancsak öt újonc érkezett ezen a nyáron. Legközelebb az újdonságokról is beszámolunk olvasóinknak. A dési röplabdázók augusztus 7-én kezdik el felkészülésüket az új bajnokságra. (erkedi)