Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

CFR 1907: PORTUGÁL KÖZÉPPÁLYÁS UTÁN ÉRDEKLŐDNEK A VASUTASOK

A kölcsönbe kapott válogatott jobbhátvéd Cristian Manea után újabb erősítésről érkezett sajtóhír: a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata a középpályás Thierry Rua Moutinho iránt érdeklődik. A 26 éves játékos Svájcban, Genfben született 1991. február 26-án, de kettős állampolgársággal rendelkezik. Bal- és jobbhátvédként egyaránt bevethető, de csatárként sem vall szégyent, a nemrég visszatért Juan Emmanuel Culio csapattársa volt a spanyol RCD Mallorcánál, nyáron jár le a szerződése. Thierry Moutinho korosztályos portugál válogatott is volt az U20-as csapatban. Ő lenne a vasutasok 13. igazolása Jeremy Bokila, Paulo Vinícius, Pelayo Garcia, Culio, Cristian Manea, továbbá Marius Coman, Urko Vera, Jasin Hamed, Alexandru Vlad, Ovidiu Hoban, Szasa Balics és Srdjan Luchin után.

KLUBOT VÁLTOTT ALEXANDRU MAXIM

A román labdarúgó válogatott Alexandru Maxim egyesületet váltott, de a Bundesligában maradt: a VfB Stuttgarttól a FSV Mainzhoz igazolt. Új csapatával négyéves szerződést kötött, a bajnokságban 15. helyen végzett gárda hárommillió eurót fizetett érte. Maxim július 8-án tölti 27. életévét, eddig 28-szor szerepelt a nemzeti csapatban és három gólt lőtt. A stuttgartiaknál 2013 januárjától szerepelt (131 mérkőzésen játszott és 17 gólt lőtt), ezenkívül megfordult még a spanyol Espanyol Barcelona másodcsapatánál (2009–2010), a szintén spanyol Badalonánál (2010–2011) és a Zsilvásárhelyi/Târgu jiu-i Pandúroknál (2011 júliusától 2013 januárjáig).

SVÁJCBA KÖLTÖZIK A DAVIS- ÉS A FED-KUPA DÖNTŐJE

Jövőtől kezdődően egy helyszínen, Genfben rendezik meg a teniszezők Davis-kupájának, valamint Fed-kupájának döntőjét. A nemzetközi szövetség (ITF) szerdai bejelentése értelmében a két legfontosabb válogatott torna fináléjára a következő három esztendőben a svájci város Palexpo nevű, 18 ezer néző befogadására alkalmas, kemény borítású csarnokában kerül sor. Az ITF-nél jelezték, ez az első lépése a férfi és női sorozat tervezett reformintézkedéseinek.  Genf mellett öt város, Koppenhága, Miami, Isztambul, Torino és Vuhan pályázott a rendezésre.