Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

MCENROE: SERENA WILLIAMS 700. LENNE A FÉRFIAK KÖZÖTT

Nem éppen hízelgően nyilatkozott Serena Williamsrõl John McEnroe, az amerikaiak legendás teniszezője. „Egyértelműen ő minden idők legjobb női játékosa, de ha a férfiaknál szerepelne, akkor nagyjából a hétszázadik lenne a világranglistán” – mondta honfitársáról az 58 éves sztár, aki hét egyéni Grand Slam-trófeával vonult vissza 1992-ben. A 35 éves, egyéniben 23-szoros GS-bajnok Williams jelenleg szülési szabadságon van, de jövőre vissza akar térni a legjobbak közé.

FEDERER JÖVŐRE IS INDUL A HOPMAN-KUPÁN

Roger Federer jövőre is elindul a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, az ausztráliai Hopman Kupán. A svájci csapatot Belinda Benciccsel alkotó 18-szoros Grand Slam-bajnok kedden közölte, hogy a perth-i verseny idén ideális felkészülés volt számára az Australian Openre. „Amikor megérkeztem Melbourne-be, a Hopman-kupának köszönhetően teljesen rendben voltam fejben, s részben emiatt nyertem meg az Australian Opent” – idézte fel a 35 éves játékos, aki januárban csoportmásodikként nem jutott be a döntőbe Benciccsel. Federer népszerűségét jelzi, hogy Perth-ben hatezren voltak kíváncsiak az edzésére, a Svájc–Franciaország párharcra pedig tornarekordot jelentő 13 917 néző látogatott ki.

ÖKÖLVÍVÓ EB: AZ UKRÁNOK ZÁRTAK A LEGTÖBB ARANNYAL

A házigazda ukránok zártak a legtöbb, három aranyéremmel a harkivi ökölvívó Európa-bajnokságon. Emellett két orosz, illetve egy-egy angol, bolgár, örmény, német és ír arany született a finálékban. Érdekesség, hogy az angolok ikerpárja, a 64 kilós Luke és a 69 kilogrammos Pat McCormack is eljutott a fináléig, ám mindketten sima vereséget szenvedtek. A magyarok közül Harcsa Zoltán bronzérmet nyert pénteken a 75 kilogrammos kategóriában, mellette Kovács Richárd (64 kg) és Hámori Ádám (91 kg) is világbajnoki kvótát szerzett, így az augusztus végén kezdődő hamburgi vb-n három kategóriában lesz magyar.

FLORIN CORDOŞ ISMÉT AZ U FC-É

A hátvédsorban erősített a III. ligába jutott Kolozsvári U FC labdarúgócsapata, Florin Cordoş a II. ligában való kalandozás (Brassói FC és Nagyváradi Esthajnalcsillag/Luceafărul) után tért vissza az egyetemistákhoz. A 23 éves védő legutóbb a 2015–2016-os idényben a másodosztályban játszott az egyetemistáknál, 18 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt lőtt. Cordoş 2010-ben lett először az U FC játékosa, egyébként a Kolozsvári Erdély/Ardealul Futballiskola neveltje. Cordoş a harmadik érkező a 22 esztendős középpályás Octavian Ursu és az öt évvel idősebb Mihai Onicaş hátvéd után. A csapat játékoskerete várhatóan július 17-én kezdi el az edzéseket.