Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

U FC: ROMÁN KUPA MEGYEI DÖNTŐ KÖVETKEZIK

A Kolozsvári U FC a labdarúgó IV. liga bajnoki idényének sikeres lezárása után kupamérkőzésen érdekelt: a Román Kupa megyei szakasza döntőjében ma, pénteken 17 órakor az ötödosztályú Katonai Glóriát fogadja a Dan Anca Sportbázison. Az U FC előzőleg a sorozatban a Tordai Üveg Aranyost (5–1 a második fordulóban), a Szamosjenői Sasokat (13–0 a negyeddöntőben) és a Szamosújvári Armenopolist (2–0, az elődöntőben) búcsúztatta. A meccs előtt egy órával a díjkiosztáson a megyei labdarúgó szövetség jutalmazza a különböző ifi és felnőtt versenysorozatok győzteseit. Egy belépő ára 10 lej.

ARANYCIPŐ: MESSI, DOST, AUBAMEYANG A VÉGEREDMÉNY

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója végzett a 2016–2017-es Aranycipő-verseny első helyén.

Az Aranycipő-verseny élmezőnyének végeredménye: 1. Lionel Messi (FC Barcelona) 37 gól x 2 = 74 pont; 2. Bas Dost (Sporting Lisszabon) 34 x 2 = 68; 3. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) 31 x 2 = 62; 4. Robert Lewandowski (Bayern München) 30 x 2 = 60; 5. Harry Kane (Tottenham Hotspur) és Edin Dzeko (AS Róma) 29 x 2 = 58; 7. Dries Mertens (SSC Nápoly) és Luis Suárez (Barcelona) 28 x 2 = 56; 9. Edinson Cavani (Paris Saint-Germain) 35 x 1,5 = 52,5; 10. Andrea Belotti (AC Torino) 26 x 2 = 52.

EZÜSTÉRMES A DÉSI LAPI RÖPLABDA IFICSAPATA

Folytatják sikersorozatukat a Dési LAPI röplabdacsapatai. A múlt napokban az ifjúság I. fiúcsapata ért el szép eredményt a Nagybányán rendezett döntő tornán.

Radu Miclea testnevelő tanár tanítványai csak a döntőben botlottak meg, ahol 3:1 arányban kikaptak a helyi 2-es számú ISK együttesétől. Így a Gutin aljiak lettek a bajnokok, míg a désiek másodikak voltak 9 ponttal. A LAPI sorrendben még a következő eredményeket érte el a nagybányai rendezvényen: 3:0 a Tulceai ISK és a Karácsonkői/Piatra Neamţ-i ISK gárdáival szemben, valamint 3:1 a Nagyváradi Bihar ISK ellen. (erkedi)

PINGPONG NÉLKÜL NINCS ORSZÁG A VILÁGON

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) lett az első sportági világszervezet, amelynek tagja a Föld mind a 226 országa. Az ITTF csütörtöki tájékoztatása szerint a névsor négy új tagország felvételével vált teljessé, miután a közgyűlés elfogadta a Bahama-szigetek, a Zöld-foki Köztársaság, Eritrea és Bissau-Guinea jelentkezését. Thomas Weikert ITTF-elnök, aki Bissau-Guineában jelen volt a nyugat-afrikai ország sportági szövetségének megalakulásánál, közölte: a kis országok csatlakozása a világszövetség 1999-ben indult fejlesztési programjának köszönhető. Az új tagszervezetek – szponzorok bevonásával – 30 ezer dolláros indulási támogatást kapnak.

PARALIMPIA 2018: HÁROM MAGYAR KVÓTA MÁR BIZTOS

Három magyar sportoló biztosan ott lehet a 2018-as pjongcsangi téli paralimpián. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szerdai közlése szerint eldőlt, hogy alpesi síben, sífutásban és sílövészetben lesz magyar induló. Alpesi síben a látássérültek B1-es kategóriájában – itt olyanok szerepelnek, akiknek a látása erősen korlátozott, szinte teljesen vakok – Balogh Zsolt és a guide-ja, Bocsi Bence szerezte meg a kvótát, míg Lőrincz Krisztina az ülő-sífutók 10,5-es kategóriájában és sílövészetben jutott indulási joghoz. Ő a nyári sportágakban is remekel, a tavalyi riói paralimpián például evezésben 11. lett. „A riói sikerek új lendületet adtak a magyar parasportolóknak. Büszkék vagyunk rá, hogy újra képviselhetik hazánkat sportolók a téli paralimpián, a legutóbbi, Szocsiban rendezett téli játékokon ugyanis nem volt magyar versenyző” – idézte az MPB közleménye Szabó László elnököt. „Nagy siker, hogy a hat téli paralimpiai sportágból háromban is el tudunk indulni, köszönhetően a nagy munkát végző sportolóknak és felkészítőiknek, akiknek a munkáját ezúton is köszönöm.” A 2018-as paralimpia március 9-én kezdődik, a kvalifikációs időszak február 23-án zárul.