Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

PUSKÁS-SUZUKI KUPA: ITT IS A REAL NYERT

A házigazda Puskás Akadémia szerezte meg a bronzérmet a Felcsúton rendezett 10. Puskás-Suzuki Kupa U17-es nemzetközi labdarúgótornán, miután a torna hétfői helyosztóján tizenegyespárbajt követően jobbnak bizonyult a Budapesti Honvédnál. A bajnoki címet a Real Madrid szerezte meg.

Eredmények, az 5. helyért: • Sporting Lisszabon (portugál)–Bayern München (német) 2–0. A 3. helyért: • Puskás Akadémia–Budapesti Honvéd 1–1; tizenegyesekkel: 7–6. Döntő: • Real Madrid (spanyol)–Panathinaikosz Athén (görög) 4–0.

FÉRFI KÉZILABDA BL: HARMADIK A TELEKOM VESZPRÉM

A Telekom Veszprém harmadikként zárt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében, mivel a vasárnapi bronzmérkőzésen négy góllal legyőzte a Barcelonát. A Veszprém három ezüst után története első bronzérmét szerezte a BL-ben. A távozó vezetőedző, Javier Sabaté most irányította utolsó alkalommal a csapatot. A Final Four legértékesebb játékosának (MVP) a Vardar kapusát, Sterbik Árpád választották. A BL-bronzérem mellett a a Telekom Veszprém ebben a szezonban megnyerte a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát, továbbá ezüstérmes lett a SEHA-ligában.

Eredmények, elődöntő: • Paris Saint-Germain–Telekom Veszprém 27–26 (11–11) • Vardar Szkopje (macedón)–Barcelona Lassa 26–25 (13–12). A harmadik helyért: • Veszprém–Barcelona 34–30 (18–17). Döntő: • Vardar–PSG 24–23 (11–12).

BOGDAN MARIŞCA NYERTE AZ ARAD RALIT

A 47 éves kolozsvári Bogdan Marişca (2005 bajnoka, s háromszoros ezüstérmes) nyerte a ralibajnokság harmadik szakaszát, az Arad Ralit. A Napoca Rally Academy (NRA) pilótája az utolsó mért szakasz előtt egyformán állt a Skoda Fabia R5-öt vezető Dan Gârtofannal (navigátor: Tudor Mârza). A Ford Fiesta R5-tel versenyző Marişca és navigátora, Carmen Poenaru végül 1:13,57 órával győzött, 19 másodperccel előzve meg vetélytársát. A ralibajnokságot Marişca vezeti, Gârtofan és Vali Porcişteanu (navigátor: Dan Dobre, Mitsubishi Lancer Evo IX) előtt. A címvédő Simone Tempestini (NRA, navigátor: Marc Banca, Citroën DS3 R5) feladta a versenyt, mert az első szakaszon eltörött a kereke.