Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

U FC: MÁRAMAROSI ELLENFÉL

A labdarúgó IV. ligás bajnokságot az első helyen végző Kolozsvári U FC szombaton 16 órakor a Szamosújvárnémeti Sasok otthonában zárja. A III. ligába való feljutási osztályozón Máramaros megyei ellenfele lesz, vagy a Barcánfalvi Lendület vagy a Magyarláposi Lápos. A két együttes megnyerte csoportját, s egymással játszik a máramarosi IV. ligás bajnoki címért. Az osztályozók időpontja június 17. és 24., az még nem derült ki, hogy mikor ki lesz a pályaválasztó.

MIRCEA SANDU (VISSZA)FIZET

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) korábbi elnöke, Mircea Sandu pert vesztetett a FRF-vel szemben az életjáradékát illetően, sőt vissza is kell fizetnie 114 736 lejt. Sandu regnálása utolsó napján, 2014. március 5-én kötötte meg az életjáradékos szerződést, amit a törvényszék semmisnek nyilvánított. Ezenkívül a perköltség is (21 357,09 lej) a volt vezetőt terheli. Az ítélet végleges – közölte honlapján a FRF.

RÖGBI: SIKERTELEN LÁNYOK

A negyedik, Paşcani-ban rendezett fordulóban sem sikerült győznie a Sergiu Pop edzette Kolozsvári Universitatea Sportklub női hétfős rögbicsapatának, amely az utolsó helyen zárta a bajnokság első felét.

A kolozsváriak eredményei: • Bukaresti Agronómia–Kolozsvári Universitatea Sportklub 31–7 és 31–0 • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC 27–0 és 17–0.

A 4. forduló végeredménye: 1. Jászvásár 12 pont, 2. Agronómia 8, 3. KOLOZSVÁR 4. Az összetett állása: 1. Jászvásár 44 pont, 2. Agronómia 36, 3. KOLOZSVÁR 16.