Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

DIVÍZIÓ I-ES JÉGKORONG-VB: VERESÉGEK SOROZATA

A kazahoktól elszenvedett 3–1-es vereséggel zárta a kijevi divízió I/A-világbajnokságot az ötödik helyen végző magyar jégkorong-válogatott. Korábban Ausztriától és Dél-Koreától is azonos eredménnyel kapott ki a kanadai Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese, Lengyelországtól pedig 2–0-s vereséget szenvedett. Az egyetlen siker a házigazda Ukrajna elleni 5–3-mas győzelem  maradt.

VERSENYEK A HÉTVÉGÉN

A hétvégén lesz kerékpárverseny és futás a Bükkben BT Făget UCI MTB Marathon Series, illetve BT Faget Trail Running elnevezéssel, mindkettő vasárnap, 9 órakor kezdődik.

BAJNOK ZILAHIAK

A Zilahi MRK nyerte a férfiA1-osztályos röplabdabajnokságot, miután csütörtökön este a felsőház (1–6. hely) utolsó mérkőzésén 3:0 (22, 19, 22) arányban nyert a Galaci Arcada együttesét. A hárompontos győzelemmel a 74 pontos szilágyságiak megelőzték a Krajovai U MSC gárdáját (72), a bronzérmes pozícióban az Arcada végzett. Ez a zilahiak hetedik bajnoki győzelme, viszont az első ezzel a névvel (korábban Elcond és a Remat nevet viselte a csapat).