Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

MAGYAR KUPA: ELŐNYBEN A MEZŐKÖVESD

A Mezőkövesd Zsóry FC szerzett előnyt a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében, miután a párharc első mérkőzésén kedden hazai pályán két góllal legyőzte a II. ligás szolnoki gárdát. A vendégek egyik játékosát, Olasz Dénest a mentő vitte el az első játékrészben, miután elvesztette az eszméletét egy ütközés nyomán. A Szolnoki MÁV FC a hajrában büntetőt hibázott. A visszavágót jövő szerdán rendezik.

Eredmény, Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Mezőkövesd Zsóry FC–Szolnoki MÁV FC (II.) 3–1. A másik három összecsapás – Budafok (III.)–Swietelsky Sopron (II.), Ferencvárosi TC–Diósgyőri VTK és Újpest FC–Budapesti Vasas – lapzárta után ért véget.

POTAISSA: PONTSZERZÉS CĂLĂRAŞI-BAN

A hétvégén a férfi Challenge Kupa negyeddöntőre készülő Tordai Potaissa előrehozta mérkőzését a Nemzeti Liga alapszakaszának utolsó, 26. fordulójából, a Călăraşi-i Dunărea elleni idegenbeli meccs 27–27 (15–14) arányú döntetlenre végződött. A legeredményesebb játékosok Irakli Cikovani 7 és Răzvan Gavriloaia 5, illetve Georgică Cântec 7 és Roman Zacaciurin 6 voltak.

Az utolsó forduló többi hétvégi mérkőzésének kimenetelétől függetlenül a Potaissa már biztosan második (52 ponttal) a jelenleg 59 pontos Bukaresti Dinamó mögött. A călăraşi-i gárda biztosan nyolcadik marad, 32 pontot gyűjtött.

MŰKORCSOLYA VB: TÓTH IVETT KÖZEL A PJONGCSANGI KVÓTÁHOZ

Tóth Ivett 14. helyen áll a nők rövidprogramját követően a Helsinkiben rendezett műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság szerdai nyitónapján, így közel került ahhoz, hogy olimpiai kvótát szerezzen. Az idei kontinensviadalon nyolcadik helyen végzett 18 éves versenyző szinte hibátlan produkciót nyújtott, valamennyi ugrása sikeres volt, így 61,00 pontjával 14. lett, ami azt jelenti, hogy pályafutása során először legjobb 24-ben végez felnőtt vb-n, azaz bemutathatja a kűrjét pénteken. Noha sífutásban és alpesi síben már biztosan lesznek magyar indulók, de arról a nemzetközi szövetség csak a jövő januári ranglistazárást követően küld értesítést, így a 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia tanítványa lehet az első magyar, aki hivatalosan indulási jogot szerez a jövő februári, pjongcsangi téli olimpiára. A finn fővárosban a férfiaknál és a nőknél is 24 indulási jogot osztanak ki a vb-n. Az élen a várakozásoknak megfelelően világ- és Európa-bajnok orosz Jevgenyija Medvegyeva áll két kanadai riválisát, Kaetlyn Osmondot és Gabrielle Dalemant megelőzve.

Állás a nők rövidprogramja után: 1. Jevgenyija Medvegyeva (orosz) 79,01 pont, 2. Kaetlyn Osmond (kanadai) 75,98, 3. Gabrielle Daleman (kanadai) 72,19, …, 14. TÓTH IVETT 61,00.