Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

FUCSOVICS MÁRTON MEGSÉRÜLT

Fucsovics Márton lábsérülés miatt nem tudott kiállni mérkőzésére az egyesült államokbeli Irvingben rendezett keménypályás challenger-tenisztornán. A világranglistán 144. magyar játékos Facebook-oldala szerint a német Tobias Kamkével (132.) találkozott volna hétfőn a 150 ezer dollár összdíjazású texasi verseny selejtezőjében, de vasárnap edzés közben megsérült, és alig bírt ráállni a lábára. A 25 éves teniszező egy hete az első körben búcsúzott az Indian Wells-i torna selejtezőjében, és egyelőre nem tudni, hogy a jövő héten pályára tud-e lépni a miami kvalifikációban. Fucsovics február közepén döntőt vívott a budapesti versenyen.

SORSOLTAK A FÉRFI KÉZILABDA ROMÁN KUPÁBAN

Megejtették a férfi kézilabda Román Kupa elődöntőinek sorsolását, amelynek értelmében Bukaresti Dinamó–Bukaresti MSC (tehát a bajnok és a címvédő már az elődöntőben összecsap) és Tordai Potaissa–Dél-Dobrudzsai KK találkozókat rendeznek. A Final 4-t a tervek szerint május 20-án és 21-én bonyolítják le, a helyszínről még nem döntöttek. Ha a Potaissa a Challenge Kupa döntőjébe jut, akkor a négyes döntőt előbbre hozzák (május 12. és 13.)

VENDÉE GLOBE: DESTREMAU IS BEFUTOTT, VÉGET ÉRT A VERSENY

Az utolsóként befutott Sébastien Destremau célba érésével véget ért a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásviadal. A francia versenyző – aki a 18. helyet szerezte meg – 124 nap, 12 óra, 38 perc és 18 másodperc vitorlázás után érkezett meg szombaton a franciaországi Les Sables d’Olonne-ba, ahonnan tavaly november 6-án indultak el a hajósok. A viadal magyar résztvevője, Fa Nándor 93 nap 22 óra 52 perc és 9 másodperc alatt vitorlázta körbe a bolygót, és ezzel nyolcadik lett a 29 fős mezőnyben, amelyben előtte a második brit Alex Thomsont kivéve mindenki francia volt. A győzelmet Armel Le Cléach rekordidővel szerezte meg: az új csúcs 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperc.

VARGA DÁNIEL LEMONDTA A VÁLOGATOTTSÁGOT

Többet nem szerepel a magyar férfi vízilabda-válogatottban az olimpiai és világbajnok Varga Dániel. A 33 éves pólós a magyar szövetséghez eljutatott közleményében azt írta, „véget ért a válogatott időszak az életemben, válogatott játékosként többet nem fogom hallgatni a magyar Himnuszt.” A nemzeti együttes korábbi csapatkapitánya levelében kifejtette, „a hosszú évek igénybevételéből adódó sérüléseire” szeretne végleges megoldást találni, és mivel a klubszezon alatt ehhez nem tud elég egyéni munkát végezni, meg kellett hoznia ezt a döntést. A 2008-ban, Pekingben olimpiai, 2013-ban, Barcelonában világbajnok játékos jelenleg a Ferencváros pólósa, amellyel bejutott az Eurokupa fináléjába, a magyar bajnokságban pedig a negyedik helyen áll a csapat. Testvére, a szintén olimpiai és világbajnok Varga Dénes a múlt héten jelezte, hogy ismét vállalja a válogatottságot.