Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

FÉRFI RÖGBI ROMÁN KUPA

A Bukaresti Steaua 50–10 (29–3) arányban nyerte a hétvégi egyetlen mérkőzést a Román Kupában, idegenben győzött a Bukaresti Dinamó ellen. A B-csoport 3. fordulójában a Konstancai Tomiţanii szabadnapos volt. Két győzelemmel a címvédő Steaua vezeti a csoportot.

Az A-csoportban elmaradt a Nagybányai Tudomány MSC–Temesvári MSC összecsapás, a bánságiak nem tudtak kiállni a koronavírusos esetek miatt, így a találkozót 5–0-lal a máramarosiak javára igazolták. Ebben a hármasban a Kolozsvári U Prodvinalco volt szabadnapos. A nagybányaiak így szintén két sikerrel állnak az élen. A kolozsváriaknak a 4. játéknapon, szombaton 15 órakor következik az éllovas elleni találkozó a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban.

FEBRUÁR ÓTA NEM JÁTSZIK, MÉGIS BARTY LESZ A VILÁGELSŐ AZ ÉV VÉGÉN

A február óta nem versenyző Ashleigh Barty lesz a női tenisz-világranglista év végi éllovasa. A WTA-rangsorban második Simona Halep vasárnap meglepetésre kiesett a Roland Garros nyolcaddöntőjében, ezzel eldőlt, hogy egymás után másodszor a 24 éves ausztrál zárja a szezont a lista első helyén. A konstancai teniszező a tervek szerint idén többet nem lép pályára.

Barty szemlátomást élvezi az otthon töltött időt, legutóbb a Richmond Tigers ausztrálfutball-mérkőzésén látták, amint egy sörrel a kezében buzdítja kedvenceit. Szeptemberben arról írt közösségi oldalán, hogy március óta nem találkozott edzőjével a koronavírus-járvány miatt, és bízik benne, hogy a Melbourne-ben élő Craig Tyzzer hamarosan elutazhat hozzá queenslandi otthonába, így rendesen fel tud készülni a januári Australian Openre.

Barty legutóbb februárban a dohai tornán versenyzett, majd az egészségügyi kockázatok miatt kihagyta a US Opent, és címvédő létére a folyamatban levő Roland Garrost is.