Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

KORONAVÍRUS: ELMARAD A BUDAPESTI FÉRFI TENISZTORNA

A férfi tenisztornákat szervező ATP a koronavírus-járvány miatt hat hétre felfüggesztette a versenysorozatot, így az áprilisi budapesti férfi viadal is elmarad.

A magyar szövetség (MTSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint az ATP a vírus globális kitörése következtében fellépő egészségügyi és biztonsági kérdések miatt hozta meg döntését. Ennek következtében – miután nemrég elhalasztották a miami tornát – elmarad a houstoni, a marrákesi, a monte-carlói, a barcelonai verseny mellett az április 20. és 26. között meghirdetett Hungarian Open is. A női tornák is szünetelnek egy ideig.

FORMA–1: TÖRÖLTÉK AZ AUSZTRÁL NAGYDÍJAT

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalosan bejelentette, törli az F1-es Ausztrál Nagydíj programját. Miután a McLaren egyik alkalmazottjának pozitív lett a koronavírustesztje, aminek következményeként a wokingi gárda bejelentette, nem vesz részt az Ausztrál Nagydíjon. Az FIA sokáig nem foglalt állást a törlés kérdésében, így eleinte a médiában is ellentmondó hírek láttak napvilágot. Bár csütörtök estére több forrás is megerősítette, törlik az ausztrál programot, a szövetség továbbra is hallgatott, s egészen a helyi idő szerint reggel 7 órára összehívott megbeszélése végéig nem is adott ki tájékoztatást. Így meglehetősen nagy volt a fejetlenség Melbourne-ben. A hivatalos bejelentés végül alig két órával az első szabadedzés előtt történt meg.

Az Ausztrál Nagydíj törlésével még inkább kérdésessé vált, mikor rajtol el a 2020-as F1-es idény, hiszen bár jelen állás szerint a jövő heti Bahreini Nagydíjat Szahírban zárt kapuk mögött bonyolítják le, a McLaren szereplése kétséges, s a melbourne-i eseményeket követően bizonytalan, hogy a többi istálló egyáltalán szeretne-e versenyezni jelen körülmények között.

MINDEN EGYÉNI ÉS CSAPATSPORT SZÜNETEL ROMÁNIÁBAN

A koronavírus-járvány miatt az összes romániai sportszövetség azt a döntést hozta, hogy egyelőre március 31-ig minden sporttevékenység szünetel az egyéni és csapatsportokban. A határidő az események alakulása függvényében ez a határidő meghosszabbítható. Így biztossá vált, hogy a labdarúgás után a rögbi, a jégkorong, a kézi-, a röp- és a kosárlabda-bajnokság is az elkövetkező időszakban szünetel.

KÉZILABDA: BÚCSÚ A ROMÁN KUPÁTÓL, FÉRFI BAJNOKSÁG

A női kézilabda Román Kupában a Kolozsvári Universitatea Sportklub a negyeddöntőben búcsúzott a sorozattól, miután a Horia Demian Sportcsarnokban rendezett zárt kapus mérkőzésen súlyos vereséget szenvedett a Bukaresti Rapidtól. A kolozsvári Carmen Amariei edzette fővárosi csapat úgy nyert 40–32 (18–10) arányban, hogy az utolsó percben úgy dobott két gólt, hogy három kiállított játékosa volt. A kolozsváriak a MOL Virágok Ligájában a 12., utolsó előtti helyen állnak, valószínűleg idén ismét osztályozóra kényszerülnek.

További eredmény: • Buzăui Gloria MSC–Nagybányai Minaur 23–20 (8–9).

A férfi Bölények Ligájában utóbbi két kiszállását egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a Kolozs megyei Tordai Potaissa. Miután idegenben 32–31 (17–16) arányban legyűrte a Buzăui KK-t, az éllovas Bukaresti Dinamótól 44–29 (18–9) arányban kikapott.

A csütörtöki 23. forduló többi eredménye: • Bukaresti MSC–Resicabányai MSC 26–22 • Dél-Dobrudzsai KK–Călăraşi-i Dunărea 30–21 • Vászlói/Vaslui-i MSC–Bákói MSC 29–34 • Fogarasi MSC–Nagybányai Minaur 20–22 • Foksányi MSC–Bukaresti Steaua 20–27. A Temesvári Politechnika MSC–Buzăui KK találkozót elhalasztották. A dobogón: 1. Dinamó 55 pont/21 mérkőzés, 2. POTAISSA 50/22, 3. Minaur 43/23.