Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA: KONSTANCÁN NYERT A CSURGÓI KK

Két góllal győzött a Csurgói KK a romániai Konstancán a férfi kézilabda EHF-kupa selejtezőjének második fordulójában, a párharc első mérkőzésén. A visszavágót egy hét múlva rendezik Csurgón. Magyar részről a Grundfos Tatabánya KC és a Balatonfüredi KSE a selejtező harmadik fordulójában csatlakozik a mezőnyhöz.

Románia másik képviselője, a Temesvári Politechnika MSC meglepetésre két góllal nyerni tudott az esélyesebbnek tartott Olimpiakosz SFP Pireusz ellen. Az 50. percben még a görögök vezettek öt góllal, 27–22-re, de a bánságiak jobban hajráztak. A találkozó EHF-küldöttje a magyar Elekes Péter volt, a visszavágót szombaton játsszák Göröghonban.

Eredmények: • Dél-Dobrudzsai KK–Csurgói KK 22–24 (9–12) • Temesvári Politechnika MSC–Olimpiakosz SFP Pireusz (görög) 31–29 (14–15).

RADU MICLEA MEGJUTALMAZÁSA

Désen az Egyesülés Kupa férfi röplabdatorna utolsó összecsapása után a sétatéri teremben meghitt ünnepséget rendeztek. A szervezők külön köszöntötték Radu Miclea helybeli testnevelési tanárt, a LAPI ifjúsági központ egyik legkiemelkedőbb szakemberét, aki éveken keresztül állt az Egyesülés, illetve a román ifjúsági válogatott élén. Az ő keze alól került ki Andrei Spânu sokszoros román válogatott játékos, de a jelenlegi Egyesülésnél szereplő Bartha Béla és Vlad Curuia. Sikeres és gazdag edzői munkája elismerésként a klub vezetősége oklevelet, serleget és egy melegítő felszerelést nyújtott át az ünnepeltnek. Ő egyébként a röplabdamérkőzések hangosbemondója is a sportcsarnokban. (erkedi)

JÉGKORONG ERSTE LIGA: KÖNNYEDÉN NYERT BRASSÓBAN A CSÍKSZEREDAI SPORTKLUB

A legutóbb döntős Csíkszeredai Sportklub könnyed, 4–0-s sikert aratott a brassói Corona otthonában a jégkorong Erste Liga hétfői játéknapján. A csíki együttes vasárnap szenvedte el első vereségét az idényben, miután saját közönsége előtt 3–0-ra alulmaradt a DEAC gárdájával szemben.

Eddig nem közölt eredmények (a sorozat honlapja szerint): • Debreceni EAC–Ferencvárosi Torna Club-Telekom 2–3 – hosszabbítás után • Székesfehérvári Fehérvári Titánok–Újpesti TE 6–3 • Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák 5–3 • Brassói Korona–DEAC 3–1 • Budapesti Schiller-Vasas HC–FTC-Telekom 1–6 • Újpest–Hokiklub Budapest 5–1 • Székesfehérvári Fehérvári Titánok–Gyergyói HK 4–3 • Brassó–Acélbikák 9–2 • Hokiklub Budapest–Gyergyó 1–2 • Brassó–Csíkszereda 0–4 • Újpest–Gyergyó 1–4. A tabellán: 1. FTC-Telekom 26 pont/11 mérkőzés, 2. Csíkszereda 24/10, 3. Brassó 19/10, 4. Acélbikák 18/8, 5. Gyergyó 14/10, 6. DEAC 13/9, 7. Titánok 11/11, 8. Újpest 10/9, 9. Schiller-Vasas 5/9, 10. Hokiklub Budapest 4/9.

ROMÁN OLIMPIAI KVÓTASZERZÉS TORNÁBAN: DRĂGULESCU AZ EGYETLEN

A Stuttgartban rendezett torna világbajnokságon Marian Drăgulescu kvótát szerzett a 2020-as tokiói nyári olimpiára, miután ugrásban a hatodik eredménnyel (összesítés: 14,624; első ugrás: 14,616, második ugrás: 14,633) döntőbe jutott. A veterán tornász (december 18-án 39 évet tölt), ötödik olimpiájára készülhet, ő az 50. romániai sportoló, aki kivívta az ötkarikás szereplést. A sportágban mindkét nemnél mind a magyar, mind a román csapat leszerepelt, ötkarikás kvótát csak Kovács Zsófia tudott elérni a magyaroktól, ő a második tartalék egyéni összetettben.

ADRIAN MUTU VISSZAVONULÁSI MECCSE A SPORTFESZTIVÁLON

Újabb különlegességgel rukkol elő a kolozsvári Sportfesztivál, 2020. június 13-án az egykori sztár(olt) labdarúgó, Adrian Mutu visszavonulási mérkőzését rendezik a Kolozsvár Arénában. Az eseményen egy román vegyes válogatott találkozik a világ néhány kiváló játékosának gárdájával, olyanok kaptak meghívást mint az olasz Francesco Toti és Andrea Pirlo, a román ifjúsági korosztályos válogatott szövetségi kapitánya, Mirel Rădoi, de pozitív választ várnak a svéd Zlatan Ibrahimovictól is. A sportfesztivál harmadik kiírását 2020. június 11. és 14. között rendezik, s egyik sztárvendége ismét Simona Halep teniszező lesz.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

TENISZ: ŢIG MENETEL HUAHINBEN

Elődöntőbe jutott a 25 esztendős Patricia Maria Ţig (105. a világranglistán) a thaiföldi Huahinben rendezett, 275 ezer dollár összdíjazású, keménypályás tornán, miután sorozatban harmadik kínai ellenfelét is legyőzte.

Sport
Sport
Sport
Sport
Sport