Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

LABDARÚGÓ III. LIGA, 14. FORDULÓ, PÉNTEKI EREDMÉNYEK

A labdarúgó harmadosztály ötödik csoportjában a 14. fordulót pénteken és szombaton rendezik.

Pénteki eredmények: • FK Csíkszereda–Tasnádi Egyesülés 3–0 (gól: Mitra Szilárd – 10., Fabio Nascimento de Oliveira – 29. és Bajkó Barna – 41. perc) • Szászrégeni Lendület–Medgyesi Gázmetán II. 3–2 (Iulian Săplăcan – 45. + 2., Florin Truţă – 92. és Feketics Norbert Feketics – 93. perc, illetve Mihai Mateş – 18. és Paul Costea – 68. perc) • Kolozsvári Egészség–Lénárdfalvi ACSF 0–0 • Tordai Üveg Aranyos–Kolozsvári CFR II. 1–0 (Cristian Paleoca – 42. perc) • Besztercei Glória–Székelyudvarhelyi FC 1–1 (Cristian Bucur – 25. perc, illetve Daniel Chifu – 17. perc).  A szombati program (a mérkőzések 14 órakor kezdődnek): • Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Szászhermányi AFC • Marosvásárhelyi MSE–Radnóti SK • Nagybányai Minaur–Dési Egyesülés. A részletekre visszatérünk.

MEGHOSSZABBÍTJÁK A LABDARÚGÓ IV. LIGA ŐSZI IDÉNYÉT

Megtörténhet, hogy december közepéig fognak játszani Kolozs megye IV. ligájának csapatai. Legalábbis így döntött a Megyei Labdarúgó Testület szokásos gyűlése. Az őszi idényből még hátravan a 16. és 17. forduló, de a legutóbbi határozat értelmében még idén lejátszanak két menetet a visszavágóból. Minden az időjárástól függ, de az érdekelt együtteseket már értesítették a változásról. A december elsejei forduló lebonyolítása a nemzeti ünnepre való tekintettel a megyei alakulatoktól függ (mármint fennáll a másnapra való halasztás lehetősége). Az őszi idény hasonló módon való meghosszabbítása az V. liga kolozsvári csoportjára is, mivel ott szerepel a legtöbb csapat. Ugyancsak a gyűlésen a testület úgy döntött, hogy idén december 15-én, szombaton rendezik a Megyei Játékvezetők Gáláját. (erkedi)

U 99-KIÁLLÍTÁS

A Kolozsvári U FC labdarúgóklub november 23-án ünnepelte alapításának 99. esztendejét. Az egyik szurkolótábora és az egyesület kiállítást szervez pólókkal, sportmezekkel, -sálakkal, -zászlókkal, -felszereléssel, -jelvényekkel, illetve trófeákkal, emléklapokkal és fotókkal szombaton és vasárnap az új sportcsarnok, a BT Aréna első emeletén, amely első nap 12.30-kor, másnap 10.30-kor nyit. A belépéshez 10 lejes adományt várnak a szervezők, cserébe pedig „diákigazolványt” adnak, amely U FC-dalokat is tartalmaz (a 14 év alattiaknak ingyenes a látogatás).

NŐI LABDARÚGÓ ROMÁN KUPA: NEGYEDDÖNTŐS AZ U OLIMPIA

A Kolozsvári U Olimpia Műegyetem CFF bajnokcsapata a „házi” rangadón 18–2 (9–1) arányban megverte a Kolozsvári Olimpic Start, és a labdarúgó Román Kupa negyeddöntőjébe jutott. A kupasorozatot jövő tavasszal folytatják. A kolozsvári csapat mellett még továbbjutott a Bukaresti Fair Play, a Nagybányai Függetlenség/Independenţa, a Borgóprundi Heniu, a Galaci Universitatea, a Kisbecskereki Fortuna és a Székelyudvarhelyi Vasas Femina. Az utolsó kiadó helyért a címvédő Târgoviştei ISK és az Alexandriai Universitatea mérkőzik december 9-én.

SAKKVILÁGBAJNOKI DÖNTŐ: ÚJABB KÉT DÖNTETLEN

Az előző nyolchoz hasonlóan a kilencedik és a tizedik parti is döntetlennel ért véget az egymillió dollár összdíjazású londoni sakkvilágbajnoki döntőben. Szerdán a harmadik címvédéséért küzdő norvég Magnus Carlsen vezette a világos bábukat, az angol megnyitást választotta, majd szakportálok szerint a 9. lépésével újított. Némiképpen előnyösebb helyzetben volt, de az amerikai Fabiano Caruana precízen játszott a középjáték során, így kiegyenlítette az állást. A két-két gyaloggal és ellentétes színű futóval zajló végjátékban Carlsen nem hiába gyötörte Caruanát, a felek végül 56 lépést követően remiben állapodtak meg.

A csütörtöki tizedik menet is remivel ért véget, az állás így 5–5. Ezúttal az első vb-címéért küzdő Caruana vezette a világos bábukat, és az 54. lépésben állapodtak meg a döntetlenben Carlsennel. A döntetlensorozat újabb csúcsot is jelent, világbajnoki címmérkőzésen ugyanis még nem fordult elő, hogy az első kilenc, illetve tíz parti remivel végződjön. Az eddigi rekord az orosz Garri Kaszparov és az indiai Viswanathan Anand 1995-ös New York-i párharcában született, akkor az első nyolc mérkőzés zárult döntetlennel. A londoni mérkőzéssorozat a pénteki szünnap után szombaton folytatódik, akkor Carlsen lesz világossal. Ha 12 játszma után döntetlen az állás, rapid partik következnek. Caruana sikere esetén 46 év után lenne ismét amerikai győztes.