Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

SZAMOSÚJVÁRI SIKER AZ ORSZÁGOS STRANDBIRKÓZÓ BAJNOKSÁGON

Alig kezdődött meg az új idény, a Kolozsvári Jövő ISK szamosújvári szakosztályának birkózói máris kitűnnek szereplésükkel. A múlt napokban a mamaiai Doina szálloda homokozója adott otthont az országos strandbirkózó bajnokság döntőjének, ahol a Kis-Szamos menti gyermek- és ifjúsági központ is képviselve volt. A legjobb teljesítményt a helyi szaklíceum 10. osztályos tanulója, Florin Dreve nyújtotta, aki a kadett 100 kilósok kategóriájában a harmadik helyen végzett. Ezelőtt két évvel ugyancsak országos bajnok volt a 74 kilósoknál. Jelenleg az országos kadettválogatott tagja. Pályafutását a dengelegi (Nagyiklód község) gyermekközpontban kezdte jelenlegi edzője, Valentin Sătmărean irányításával.

Ugyancsak a tengerparti rendezvényen még két kolozsvári birkózó is az elsők között végzett az ifjúsági korosztály keretében, Ciprian Brânda és Cristian Aştilean, a Jövő ISK sportolói szintén bronzéremmel tértek haza.

Szintén a dobogó legalsó fokára kapaszkodhatott fel a Kolozsvári Universitatea Sportklub két birkózója, Molnos Norbert a 80 kg-osoknál, Vlad Boieriu pedig a 90 kilósoknál lett harmadik. A +90 kg-os kategóriában, Ciprian Drânda az 5., Andrei Chiorean a 6. helyen végzett. (erkedi, póka)

HÉTFŐS NŐI RÖGBI: JÁSZVÁSÁR NYERTE AZ 5. FORDULÓT

A női hétfős rögbibajnokság ötödik fordulójának a konstancai Mihai Naca Stadion adott otthont, a felnőtteknél a Jászvásári/Iaşi-i Politechnika, a junioroknál a Bukaresti Agronómia diadalmaskodott. A Kolozsvári Universitatea Sportklub lányai most sem győztek, de első alkalommal szereztek pontot.

Eredmények: • Bukaresti Agronómia–Kolozsvári U niversitatea Sportklub 33–0 és 35–0 • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Agronómia 10–5 és 14–10 • Kolozsvár–Jászvásár 5–19 és 0–35. A forduló végeredménye: 1. Jászvásár 12 pont, 2. Agronómia 8, 3. KOLOZSVÁR 4. Összesítésben: 1. Jászvásár 54 pont, 2. Agronómia 46, 3. KOLOZSVÁR 16.

SZERDÁN RAJTOL A FÉRFI KÉZILABDA-BAJNOKSÁG

Szerdán első mérkőzését vívja a férfi kézilabda Bölények Ligájába meghívást kapott Kolozsvári Universitatea Sportklub, a Horia Demian Sportcsarnokban 18 órakor az élvonal másik újonca, a Bákói MSC lesz az ellenfél az első fordulóban. Ioan Ani-Senocico csapata négy játékost igazolt le az utolsó pillanatban: a 20 éves Cristian Niculai kapust (korábban a Nagybányai Academia Minaurnál és Nagyváradi MSC-nél játszott), a két évvel idősebb, jobb átlövő poszton játszó bukaresti Alexandru Gurănescut (a Temesvári MSC-től), a 19 esztendős kolozsvári Călin Hossut (bal átlövőként és centerként bevethető, a német THW Kiel korosztályos, U19-es csapatánál játszott), továbbá a szintén 19 éves besztercei beállóst, Adrian Dedeát. A mérkőzésre 10 lej a belépő, a diákok és a nyugdíjasok féláras kedvezményben részesülnek, az ellenőrző könyvet felmutató tanulók pedig ingyen tekinthetik meg a találkozót.

KÉT NŐI ÖKÖLVÍVÓÉREM

Nemrég ért véget Eforie Nordon a Fekete-tenger Soprtkomplexumban a női kadett, junior, ifi és felnőtt országos bajnokság. A Kolozsvári Universitatea Sportklub honlapjának közleménye szerint az egyesület sportolói közül kettő tért haza éremmel a tengerpartról: az ifiknél Octavian Matiş és Türei Sándor tanítványa, Ana Maria Someşfălean a 60 kg-osoknál csak a döntőben szenvedett vereséget (az elődöntőben a zilahi Florina Gorgant győzte le, a fináléban azonban kikapott a címvédő Giorgiana Matachétól, a Tulceai Danubius MSC öklözőjétől). A kadettek 46 kilós versenyében Ana Maria Rostaş bronzérmes lett, miután az elődöntőben kikapott Elena Marcótól (Danubius MSC).

TESTÉPÍTŐSIKEREK AZ ORSZÁGOS FELNŐTT BAJNOKSÁGON

Az aradi sportcsarnok adott otthont az elmúlt hétvégén a felnőtt testépítő és fitnesz országos bajnokságnak. A Kolozsvári Universitatea Sportklub szakosztályának sportolói hét érmet szereztek – közölte a www.u-cluj.ro.

Dobogósok:

1. hely: Cătălina Aldea (Women’s Physique 163 cm); Raluca Hada (Welness Fitness Open); Alexandra Costin (Bikini Fitness, + 172 cm).

2. hely: Cristian Martin (testépítés, 75 kg); Răzvan Kalinin (testépítés, 90 kg); Cătălina Aldea és Cristian Martin (páros).3. hely: Salak Hunor (testépítés, 75 kg).