Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

U ALEXANDRION: LAURA POPA IS VISSZATÉRT

A bal átlövő poszton játszó Laura Popa több mint egy év után visszatért Kolozsvárra, a kiesést éppen hogy megúszó U Alexandrion női kézilabdacsapatához. A 23 éves játékos felnőttként a kolozsváriaknál debütált, 2013-ban a Râmnicu Vâlcea-i központból hozták el. Tavaly márciusban a Bukaresti Dinamóhoz távozott, az utóbbi idényt a Brassói Corona ASC-nél töltötte. Popa a negyedik játékos, aki aláír az U-hoz a lengyel beállós Aleksandra Stoklosa, a horvát bal átlövő/center Martina Csorkovics és a visszatérő kapus, Viorica Ţăgean (Şuba) után. Szerződést hosszabbított a veterán Mihaela Ani-Senocico, továbbá Tamás Réka, Diana Lazăr és Raluca Petruş.

AMERIKAIFUTBALL: DÖNTŐBEN A KOLOZSVÁRI KERESZTES LOVAGOK

Ismét döntőbe jutott a kolozsvári együttes a Cluj Crusaders az amerikaifutball bajnokságban, a keresztes lovagok ellenfele a Bucharest Rebels lesz június 30-án. Az elődöntőben a Rebels a fővárosban leiskolázta a Temesvár 89ers csapatát, míg a Kolozsvár Crusaders 43–28 arányban nyert a kétszeres bajnok (2010 és 2011)  Bucharest Warriors ellen a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban. Mindkét finalista negyedik sikerét érheti el, a Crusaders 2012-ben, 2013-ban és 2017-ben lett első, míg a Bucharest Rebels 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban diadalmaskodott. Az alapszakaszban a Crusaders 34–8-ra verte a Rebelst Bukarestben. A két együttes háromszor vívta egymás ellen a döntőt, a keresztes lovagok 2012-ben nyertek (20–7), a Rebels pedig 2015-ben (2–0) és 2016-ban (46–18) győzött. A RoBowl IX-et Resicabányán a Mircea Chivu Stadionban rendezik, 11 órakor kezdődik a kisdöntő, 17 órakor pedig a finálé.

ALONSO ÉS CSAPATA NYERTE A LA MANS-I VERSENYT

A kétszeres Forma–1-es világbajnok Fernando Alonso és csapata nyerte a Le Mans-i 24 órás autóversenyt. A spanyol pilóta most először indult a világ három legjelentősebb autóversenyének (triple crown) egyikeként számon tartott megbízhatósági viadalon, és a svájci Sebastién Buemivel, valamint a japán Nakadzsima Kazukival máris diadalmaskodott egy Toyotával.

Alonso a Le Mans-i verseny történetének első olyan újonc pilótája, aki az első rajtkockát is megszerezte, majd győzni tudott együttesével.

Idén csak a Toyota indított gyári csapatokat, s a japán autógyártó huszadik rajtján az első sikerét aratta a klasszikus viadalon.

A triple crown versenyei közül Alonsónak már csak az Indy 500-as siker hiányzik a gyűjteményéből, miután a Forma–1-es Monacói Nagydíjat, s most a Le Mans-i viadalt megnyerte.