Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

CFR 1907: MÁR HIVATALOSAN SEM DAN PETRESCU AZ EDZŐ

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata a honlapján közzétette, hogy kölcsönös megegyezéssel szerződést bontott a bajnoki címig vezető edzővel, Dan Petrescuval (aki valószínűleg Kínába távozik). Mindez annak ellenére, hogy áprilisban nyártól számítva további két idényre meghosszabbították szerződését. Az egyesület köszönősorokkal búcsúzott a mestertől, akinek tevékenysége most már örökké rányomta bélyegét a klub történetére, egy évnyi kemény munkája után a vasutasok megszerezték történetük negyedik bajnoki címét. A bajnoki idény alatt megszerzett 79 pont, az 54 szerzett, s mindössze 19 bekapott gól, veretlenség hazai pályán, 22 mérkőzés kapott gól nélkül, s főleg az egységes csapatszellem kialakítása mind-mind megannyi büszkeségre okot adó statisztikai adat. Petrescut 2017. június 10-én mutatták be vezetőedzőként. Utódját a napokban jelentik be, legesélyesebbnek Edward Iordănescu számít.

EGY GYŐZELEMRE TÖRTÉNETE LEGNAGYOBB SIKERÉTŐL A CAPITALS

A Washington Capitals 6–2-re nyert a vendég újonc Vegas Golden Knights ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének negyedik mérkőzésén, így 3–1-re vezet, és már csak egyetlen siker választja el fennállása első Stanley-kupa-győzelmétől. Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc közép-európai idő szerint péntek hajnalban folytatódik Las Vegasban. A most négy gólpasszt kiosztó orosz Jevgenyij Kuznyecov immár 31 ponttal vezeti a listát.

A Capitals ezt megelőzően egyszer, még 1998-ban volt fináléban, akkor 4–0-s összesítéssel kikapott a Detroit Red Wingstől. Az NHL-ben 1939 óta rendezik a döntőt négy győzelemig, és ezt megelőzően 33-szor fordult elő 3–1-es vezetés, ebből 32-szer nem sikerült fordítani. Kivétel az 1942-es Toronto Maple Leafs, amely úgy nyert Stanley-kupát, hogy a Detroit már 3–0-ra vezetett.

Stanley-kupa, döntő, 4. mérkőzés: • Washington Capitals–Vegas Golden Knights 6–2 (3–0, 1–0, 2–2) – az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Capitals javára.

NŐI HÉTFŐS RÖGBI: A PÓTLÁSON SEM JUTOTT PONT KOLOZSVÁRNAK

A bukaresti Diadalív Stadionban a hétvégén bepótolták a női hétfős rögbibajnokság első fordulóját. A Călin Cojocnean edzette Kolozsvári Universitatea Sportklub tinilányai ezúttal sem tudtak egyetlen pontocskát szerezni.

Eredmények: • Bukaresti Agronómia–Kolozsvári Universitatea Sportklub 40–0 és 40–0 • Jászvásári/Iaşi Poli SK–Agronómia 12–7 és 21–0 • Kolozsvár–Jászvásár 0–31 és 17–0. Végeredmény: 1. Jászvásár 12 pont, 2. Agronómia 8, 3. KOLOZSVÁR 4. Összetettben: 1. Jászvásár 42 pont, 2. Agronómia 38, 3. KOLOZSVÁR 12.

Az ifiknél Kolozs megye képviselője, a Tordaszentmihályi Aranyos két győzelmet és három vereséget szenvedett, s a hatcsapatos bajnokságban továbbra is a 3–4. helyért van versenyben. A bajnoki küzdelemsorozat szeptember 1-jén Konstancán folytatódik az ötödik fordulóval.

HÁROM DÉSI JÁTÉKOS A RÖPLABDA-VÁLOGATOTTBAN

Nagyon rég nem szerepelt három dési röplabdázó a férfi válogatottban. Ezen a nyárelőn az Egyesüléstől ennyi játékost hívtak be az ország legjobbjai közé. Ezek Vlad Kantor, Silviu Suson és Dragoş Răileanu. Az utolsót leszámítva a másik kettő újoncnak számít a válogatottban. Mindhárman a helyi LAPI ifjúsági együttesében kezdték el sportolói pályafutásukat. A Dănuţ Pascu (akit éppen a Dési Egyesülés volt edzője, Ovidiu Macarie segiti munkájában) szövetségi kapitány vezette válogatott javában készül a 2019-es Európa-bajnokság selejtezőire. Románia az A-csoportban szerepel  Finnországgal és Dániával együtt. A keret július 8-án gyűlik össze, majd közös edzőtáborozáson vesz részt. (erkedi)