Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

BRONZÉRMES A POTAISSA

A Tordán játszott mérkőzéseket megnyerte a Potaissa AHC a Bukaresti MSC ellen, így sorozatban másodszor megszerezte a bajnoki bronzérmet a férfi kézilabda Nemzeti Ligában, a Bölények Ligájában. A két győzelemig tartó sorozatban a felek 1–1-re álltak a döntő csata előtt, a Potaissa 21–20-ra nyert a Gheorghe Bariţiu Sportteremben és 36–30-ra kikapott a fővárosi visszavágón.

A csütörtök esti döntő csatát 21–20 (13–13) arányban nyerte a Potaissa. A Kolozs megyei csapat szinte végig 2-3 góllal vezetett, de nem tudta leszakítani magáról ellenfelét. Az elmúlt 11 nap leforgása alatt a Potaissa a Challenge Kupát is elhódította, most pedig a bajnoki dobogó harmadik fokára kapaszkodhatott fel.

A bajnoki címet (sorozatban harmadszorra, összességében 15. alkalommal) a Bukaresti Dinamó szerezte meg szintén 2–1-es összesítéssel, miután idegenben, a chiajnai Concordia Sportcsarnokban legyőzte a Bukaresti Steauát 22–19 (10–13) arányban.

FIFA: MÁR NINCS FELFÜGGESZTVE GUATEMALA TAGSÁGA

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) visszavonta Guatemala tagságának 2016 októbere óta tartó felfüggesztését. A FIFA másfél éve azért élt a súlyos és azonnali szankcióval, mert a közép-amerikai ország sportági szövetségének vezetői elutasították, hogy egy, a FIFA által létrehozott bizottság irányítsa ideiglenesen a szervezetet. A FIFA honlapjának beszámolója szerint a helyi szövetség vezetője, Juan Carlos Ríos levélben arról tájékoztatta a sportági világszövetséget, hogy a szervezet modernizálására, pénzügyi helyzetének stabilizálására és tisztújításának megszervezésére felállított háromfős bizottság május 18-án megkezdte működését, így minden akadály elhárult a felfüggesztés visszavonása elől.

Mindez azt jelenti, hogy a guatemalai válogatott, valamint az ország klubcsapatai ismét elindulhatnak a nemzetközi sorozatokban.

PÉNZBÍRSÁG BECALINAK ÉS DAN PETRESCUNAK

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága azonos mértékű, 100 ezer lejes pénzbírságot rótt ki a FCSB tulajdonosára, Gigi Becalira és a Kolozsvári CFR 1907 bajnokcsapatának vezetőedzőjére Dan Petrescura. Mindkettő a nyilatkozatai miatt fizethet (rágalmazás, sértő viselkedés, a labdarúgás képét rontó megnyilvánulás áll az indoklásban). Becali a „magyarozás” miatt fizethet, Petrescu pedig azért, mert azt állította, hogy csapata ellen pártoskodnak a játékvezetők.

SZAMOSÚJVÁRI BIRKÓZÓSIKEREK

Folytatják jó szereplésüket az országos szintű versenyeken a Kolozsvári Jövő ISK szamosújvári szakosztályának birkózói. A napokban éppen az iskolás bajnokság döntőjén vettek részt a szamosújvári sportolók. A Sepsiszentgyörgyön rendezett megmérettetésen Florin Dreve a második helyen végzett a 100 kilósoknál. Ugyancsak ezüstérmet szerzett Gabriel Chiorean is, de ő a 70 kilósok kategóriájában. Bronzéremmel tért haza a lányoknál Daria Telecan, aki a 73 kilósok küzdelmében végzett a harmadik helyen. Társa, Monica Gal az 53 kilósoknál az ötödik helyen fejezte be a versenyt. Az utóbbi a román ifi III. válogatott tagja. A szamosújvári birkózók edzője Valentin Sătmărean testnevelő tanár, de munkájában segítették őt a Jövő ISK szakemberei, Aurel Şuteu és Vasile Popuţa edzők is. Legközelebb Bukarestben esedékes versenyen vesznek részt a szamosújvári szakosztály fiatal birkózói. (erkedi)