Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

NHL: EGYENLÍTETT A WASHINGTON A DÖNTŐBEN

A Washington Capitals egy góllal nyert az újonc Vegas Golden Knights otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének második mérkőzésén közép-európai idő szerint csütörtök hajnalban, így 1–1-re áll az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc. A vendégek kapusa, Braden Holtby 37 védéssel járult hozzá a sikerhez. Az első találkozót a Vegas Golden Knights 6–4-re nyerte

A Stanley Kupáért folyó következő két összecsapást Washingtonban rendezik, az elsőt közép-európai idő szerint vasárnap, a másikat pedig kedd hajnalban.

Az újonc Vegas mellett a Washington is fennállása első bajnoki címéért küzd, a fővárosiak ezt megelőzően egyszer, még 1998-ban voltak fináléban, akkor 4–0-s összesítéssel kikaptak a Detroit Red Wingstől. Azaz a mostani volt a történelmi első diadala a Capitalsnak Stanley Kupa-döntőben.

Eredmények, Stanley Kupa, döntő: Vegas Golden Knights–Washington Capitals 6–4 (2–2, 1–1, 3–1) és 2–3 (1–1, 1–2, 0–0) – az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

63. ORSZÁGOS ÉS NEMZETKÖZI ATLÉTIKABAJNOKSÁG

A Kolozsvár Aréna ad otthont június 2-án és 3-án az országos és nemzetközi atlétika bajnokságnak. A két nap alatt 32 versenyszámban hirdetnek győztest, a megnyitót szombaton 18.45 órakor tartják. Az előző 62 kiírásnak öt város adott otthont Romániában. Bukarest 54-szer volt házigazda, Piteşti-en háromszor (1989, 2015 és 2016), Konstancán (2010 és 2011) és Kolozsvárott (2014-ben és tavaly) kétszer rendezték a versenyt, egy ízben pedig Brassópojanán volt a nagy vetélkedő (1968). Az idők folyamán hatvan országból fordultak meg itt atléták.

SAKKFESZTIVÁL 300 RÉSZTVEVŐVEL

Június 1. és 3. között a Kolozsvári Pegas Sportklub kilencedik alkalommal rendezi meg a Lions Nemzetközi Sakkfesztivált, a színhely a Diákművelődési Ház. A sakkozók jelentős pénzdíjért (6800 lej és értéktárgyak) küzdenek, több mint 300-an neveztek be Romániából és a Moldovai Köztársaságból. A versenyen gyerekek és ifjak vesznek részt hat korosztály és tapasztalat alapján beosztva (a leigazolt versenyzők 8, 10 és 18 év alatti korosztályban szerepelnek, s van ezen kívül három osztály a „nem hivatásosok” számára, utóbbiak főleg kolozsváriak). Minden résztvevő mezt, édességeket és oklevelet kap ajándékba, a győztesek pénzdíjban, kupában és érmekben is részesülnek. Öt, illetve hatfordulós svájci rendszerű vetélkedőt rendeznek, további információk megtalálhatók a www.pegascluj.ro honlapon.