Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

EZÜSTÉRMES A DÉSI LAPI RÖPLABDA IFICSAPATA

Ebben az időszakban majd minden korosztályban képviselve van az országos döntőben a Dési LAPI fiúcsapata. A régi hagyományokkal és sikerekkel rendelkező Szamos menti líceum együttesei ezen a tavaszon is gazdag mérleggel zárják az idényt. Az elmúlt napokban éppen az ifjúsági csapatok harcoltak az elsőségért. A Bukarestben rendezett tornán az ország legjobb nyolc ificsapata vett részt. A döntőben a küzdelemnek otthont adó Mihai I. CTF gárdája 3:1 arányban legyőzte a LAPI-t. A 3–4. helyért vívott helyosztón a Szucsávai Sporttagozatú Líceum ugyancsak 3:1 arányban bizonyult jobbnak a Bukaresti Dinamó csapatánál.

A csoportbeli találkozókon a LAPI 3:0-ra nyert a Tulceai ISK és a Nagybányai 2-es ISK képviselőivel szemben, és 3:0-ra kikapott az országos bajnok bukarestiektől. Az elkövetkező időszakban a dési LAPI együttesei a kadettek és a miniröplabdázók korosztályában küzdenek az elsőségért. (erkedi)

ELHUNYT KOVÁCS FERENC LABDARÚGÓ MESTEREDZŐ

Tragikus hirtelenséggel, 84 éves korában elhunyt Kovács Ferenc, a Videoton FC labdarúgóklub tiszteletbeli elnöke, egykori legendás edzője. A székesfehérvári klub honlapja szerint Kovács Ferenc a szerdán váratlanul rosszul lett, majd később a székesfehérvári kórházban elhunyt.

„Döbbenten és értetlenül állunk a tragédia előtt. Néhány napja még felhőtlenül ünnepeltük az aranyérmet, és terveztük a jövőt” – nyilatkozta megrendülten a bajnokcsapat tulajdonosa, Garancsi István.

Kovács a legnagyobb edzői sikereit Székesfehérvárott érte el: 1976-ban bajnoki ezüst, 1984-ben és egy évvel később bronzérmes volt. Az 1984–1985-ös szezonban az UEFA-kupa döntőjéig vezette a csapatot, „azóta Székesfehérváron teljes joggal igazi legenda övezte személyét” – írja a klub honlapja. Mesteredzői címmel 1983-ban tüntették ki.

U FC: ÚJABB KÉT JÁTÉKOST SZEREZTEK

A Konstancai Viitorultól kölcsönbe érkezett két játékos a II. ligába feljutott Kolozsvári U FC labdarúgócsapatához, a 19 esztendős Doru Dumitrescu és az egy évvel idősebb Tiberiu Căpuşă a Gheorghe Hagi Akadémia neveltje. Dumitrescu középpályán szerepel, 13-szor erősítette a Viitorult a bajnoki sorozatokban. Căpuşă jobbhátvéd poszton játszik, az I. ligában a Gyurgyevói/Giurgiui Astra elleni találkozón debütált Hagi együttesében.

KEMÉNY DÉNES ŐSSZEL TÁVOZIK A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG ELNÖKI POSZTJÁRÓL

Kemény Dénes ősszel távozik a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöki posztjáról. A szakember az MVLSZ honlapjának adott, kedden közzétett interjúban beszélt arról, hogy szeptember végétől nem folytatja az elnöki munkát.

„Ezúton szeretném bejelenteni, hogy miután a szeptemberi férfi Világkupával véget ér a válogatott szezon, szeptember végétől nem folytatom az elnöki munkát. Addig természetesen ellátom a teendőket. Ezért az MVLSZ elnökségének a legközelebbi ülésen javasolni fogom, hogy hívjon össze rendkívüli elnökválasztó közgyűlést” – fogalmazott a válogatottal szövetségi kapitányként korábban három olimpiai aranyérmet begyűjtő Kemény Dénes, aki 2012 decembere óta vezeti a szövetséget. A szakember nem indokolta távozását.