Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

VÉGET ÉR A SZPONZOR-SZAPPANOPERA?

Hetek óta lázban tartotta a román sajtót, hogy miután Simona Halep pontot tett az Adidasszal kötött szponzori szerződésére, nem kötelezte el magát újabb technikai támogatóval. Kolozsvárra érkezésekor azonban – ahol sérülése miatt csak a lelátóról követi majd a Fed-kupa mérkőzéseket – a Nike logóját viselő öltözetben érkezett, és azzal fényképeződött az őt váró rajongók körében. Korábban, az Australian Open idején a spanyol El País is megszellőztette, hogy Halep évi 1,3 millió dollárért a Nike-val fog szerződést kötni, így, bár egyelőre hivatalos bejelentés nem volt, úgy tűnik, véget ér a december vége óta tartó szponzor-szappanopera.

KOLOZSVÁROTT KEZELTETI MAGÁT HALEP

Nem csak a Fed-kupa miatt érkezett Kolozsvárra Simona Halep, hanem egyben összeköti a „kellemest a hasznossal”: a DigiSport tévéadónak adott nyilatkozatában kitért arra, hogy kezelteti is magát Kolozsvárott, ahol Ştefan Irimia orvos véleményét kéri ki. Értesülések szerint Halep a PRP-módszerrel (Platelet Rich Plasma) igyekszik minél hamarabb felépülni lábsérüléséből, amit egyesek vámpírterápiának neveznek, hiszen az érintett személytől vért vesznek, majd azt „kicentrifugázzák”, hogy elkülönüljön belőle a plazma, amit aztán injekcióval visszajuttatnak a sérült testrészbe, hogy a szövetek hamarabb regenerálódjanak.

BABOS TÍMEA PÁROSBAN VILÁGELSŐ SZERETNE LENNI

Babos Tímea célja, hogy párosban az első helyre, egyesben pedig a legjobb húsz közé kerüljön idén a női teniszezők világranglistáján. A 24 éves játékos – aki jelenleg párosban az ötödik, egyesben pedig a 35. – szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a francia nyílt bajnokságot megelőzően Dohában, Budapesten, Indian Wellsben, Miamiban, Rómában és Madridban is versenyez majd. A párosban WTA-világbajnok Babos elárulta, az edzésmunkája és a hozzáállása is változott a közelmúltban, ennek köszönheti, hogy januárban a francia Kristina Mladenovic oldalán megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot párosban, az indiai Johan Bopannával döntőt játszott vegyes párosban, majd Tajvanban megszerezte pályafutása negyedik tornagyőzelmét egyesben.

ÚJ ELNÖKE VAN A TORDAI ÜVEG ARANYOSNAK

Úgy látszik nemcsak a felsőbb osztályú csapatoknál divat a klubelnök cserélése, hanem a IV. ligában is. Élő példa erre a listavezető Tordai Üveg Aranyos, ahol a múlt napokban az együttes volt játékosa, Gicu Tothăzan került a klub élére. Ő Vlad Şomleát váltotta fel e tisztségben. Ami a játékoskeretet illeti, február 5. és 10. között edzőtáborban van a környéken. Az Aranyos-parti gárdához új játékos is érkezik, szinte biztosnak tekinthető a Nagyiklódi Egyesülés volt játékosa, Vlad Porumb szerződtetése. (erkedi)

NAGYÜZEM AZ UNIREA PÁLYÁN

Minden hétvégén zsúfolt a Monostor negyedi Unirea sportbázis. Mivelhogy ott műfüves nagypálya is van, a helybeli csapatok mellett a szomszédos szilágysági együttesek is kihasználják a lehetőséget, hogy jó minőségű talajon készüljenek a visszavágóra. A minap éppen a Magyarzsombori Rapid játszott ellenőrző mérkőzést a Kolos megyei Páncélcsehi Lendülettel. Mindkét gárda az V. ligában szerepel. Ezúttal az V. liga szamosújvári csoportjában játszó páncélcsehi alakulat 5–2 (2–1) arányban bizonyult jobbnak A nyertesek legjobb játékosa éppen a magyarzsomboriaktól leszerződtetett Sebastian Felecan volt, aki két gólt rúgott. Február 11-én, vasárnap, ugyancsak az Unirea pályán a szilágysági gárda a Kissebesi Jövő csapatával játszik újabb barátságos találkozót. (erkedi)