Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

TINIKAPUS AZ U FC-NÉL

A III. liga éllovasa, a Kolozsvári U FC labdarúgócsapatának első idei igazolása a 17 éves Andrei Gorcea kapus, aki ifiként már játszott az egyetemistáknál 2007 és 2016 között, utóbb pedig a marosvásárhelyi felkészülési központban szerepelt. A korosztályos, U17-es válogatott reméli, hogy nemcsak az U FC-hez, hanem a nemzeti csapathoz is visszatér. Az együttes kerete hétfőn gyűl össze, a bajnoki rajtig valószínűleg hét barátságos mérkőzést vívnak. A tervezetben az élvonalbeli Medgyesi Gázmetán is szerepel, de az U FC választ vár még a II. ligás Nagyváradi Esthajnalcsillagtól/Luceafărultól és az Aradi UTA-tól is. A biztos előkészületi ellenfelek: Gyulafehérvári Egyesülés (január 31-én), továbbá februárban az Alsógáldi Ipar, Kudzsiri Kohász és a IV. liga éllovasa a Tordai Üveg Aranyos. Mindezeket a meccseket Kolozsvárott játsszák, de beütemeztek egy barátságos meccset idegenben a Temesvári ASU Poli ellen is (február 17-én).

SORSOLTAK A ROMÁN KUPÁBAN

Kisorsolták a negyeddöntők párosítását a labdarúgó Román Kupában. Újdonság, hogy negyedik cserét is engedélyeznek, ha a mérkőzés hosszabbításba torkollik, s az együttes lebonyolította mind a három cserelehetőséget.

A párosítás: • Bukaresti Dinamó–Krajovai Universitatea SK • Nagyszebeni AFC Hermannstadt–FCSB • Medgyesi Gázmetán–Gyurgyevói/Giurgiui Astra • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC–Botoşani-i FC. A lebonyolítás február 27-től március 1-jéig lesz, elvben 13.30 órai kezdettel, kivételt képeznek a televíziók által közvetített mérkőzéseket (erről később dönt a szakszövetség).

ELHUNYT EGY HONDURASI VÁLOGATOTT

Mindössze 29 éves korában elhunyt Juan Carlos Garcia, a hondurasi labdarúgó-válogatott egykori tagja. A jelenleg harmadosztályban szereplő Wigan Athletic korábbi hátvédjét 2015 óra leukémiával kezelték. Garciát 2013-ban szerződtette a Wigan, de csak egyetlen meccsen szerepelt: a Manchester City elleni Ligakupa-mérkőzésen. A balhátvéd 39-szer öltötte magára a címeres mezt, a 2014-es világbajnokságon két mérkőzésen, Ecuador és Svájc ellen kapott lehetőséget.

GYŐZELEMMEL TÉRT VISSZA NOVAK DJOKOVICS

Szerdán győzelemmel tért vissza sérülését és hosszú kihagyását követően Novak Djokovics, a korábbi világelső teniszező. A 30 éves szerb játékos – aki könyökproblémák miatt fél évet hagyott ki – a Kooyong Classic nevű melbourne-i bemutató tornán 6:1, 6:4-re megverte a világranglistán ötödik osztrák Dominic Thiemet. A hatszoros Australian Open-bajnok Djokovics – aki felépülésének hála természetesen az idén is indul az év első GS tornáján – a wimbledoni bajnokság negyeddöntője, azaz július 12. óta volt kényszerpihenőn, emiatt jelenleg csak 14. az ATP-rangsorban.