Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

JÉGKORONG ERSTE LIGA: PONTOT ÉRŐ VERESÉG A CSÍKIAKNAK

A jégkorong Erste Ligában vasárnap a tavaly döntős MAC hosszabbításban kerekedett felül a vendég Csíkszeredán. A Debreceni Acélbikák csapata harmadik helynél rosszabban nem zárhatja az alapszakaszt, miután hazai pályán egy góllal legyőzte a Brassói ASC Corona együttesét.

Eredmények: • Dunaújvárosi Acélbikák–Brassói ASC Corona 3–2 (1–1, 0–0, 2–1) • Diósgyőri VTK Jegesmedvék–Ferencvárosi Torna Club 3–1 (2–0, 0–1, 1–0) • MAC Budapest–Csíkszeredai Sportklub 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után • Újpesti TE–Bécsi EV Vienna Capitals (osztrák) 9–2 (3–1, 3–1, 3–0). A tabellán: 1. Jegesmedvék 78 pont/30 mérkőzés, 2. Acélbikák 57/30, 3. MAC 56/29, 4. Újpest 50/30, 5. Csíkszereda 48/30, 6. FTC 39/30, 7. Corona 35/30, 8. Székesfehérvári Fehérvári Titánok 32/29, 9. Vienna Capitals 7/30.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA: BAL LÁBBAL KEZDTEK

Románia két képviselője vereséggel kezdte az EHF-kupa csoportküzdelmeinek sorozatát. A Zilahi KK 28–23 (15–7) arányban kikapott a norvég Larvik otthonában (a D-csoport másik meccsén a svéd H65 Höörs HK 28–27-re nyert a cseh DHK Banik Most ellen). A Krajovai MSC is idegenben szerepelt, 25–22 (13–10) arányú vereséget szenvedett a Brest Bretagne Handballtól az A-csoportban. A négyes másik meccsén: Randers HK (dán)–Kuban Krasnodar (orosz) 20–23.

RÖPLABDA: KÉSZÜLNEK A TAVASZI FOLYTATÁSRA

Idén sokkal korábban folytatják a visszavágók sorát a férfi A1-bajnokságban szereplő Dési Egyesülés röplabdázói. Már január 13-án, szombaton játszanak, Kolozsvár éppen megyei rangadónak ad otthont, a helyi Universitatea Sportklub a Dési Egyesülés gárdáját fogadja a Horea Demian Sportcsarnokban. Az időpontot még nem jelölték ki a szervezők – értesített Szilágyi Tibor a désiek edzője. Ugyancsak tőle tudtuk meg, az Egyesülés játékosai már január 2-án elkezdték a felkészülést, naponta két tréninget is tartanak a sétatéri teremben. A fontos az, hogy mindenki egészséges, nincsen sérültjük és mindnyájan bizakodva várják a főiskolások elleni kolozsvári mérkőzést, ahol az elmúlt bajnokságokban mindig nyertek a désiek. Az őszi idény után a désiek a 8. helyen állnak 15 ponttal, míg az egyetemisták a 10. helyet foglalják el 11 ponttal. Mindkét együttes vezetői jobb szereplést várnak az idén. (erkedi)

DÉSI VÁLOGATOTT JÁTÉKOS AZ U18-ASOKNÁL

Románia ifjúsági válogatottjában idén is lehetőséget kapottt dési röplabdázó, a 17 esztendős Michael Sălătioan, a LAPI kadett bajnokegyüttesének volt alapembere. A múlt hét végén az U18 válogatottal a Ploieşti-en rendezett Európa-bajnokság selejtezőjének D-csoportjában 3:0 (19, 20, 25) arányban legyőzték Izrael hasonló korú csapatát. A dési származású röplabdázó a válogatott egyik legjobb játékosa volt ezen a találkozón. A csoport első összecsapásán Románia 3:0-ra kikapott a továbbjutásra esélyes Fehéroroszország gárdájától. Ugyancsak Fehéroroszország 3:0 arányban nyert Szerbia ellen is. A torna utolsó napján Románia megbotlott Szerbia ellen is, a vendégek 3:1-re nyertek, így Románia nem jutott tovább. Ugyancsak Ploieşti-en Románia U18 lánycsapata bebiztosította magának az idén esedékes Eb-n való részvételt. (erkedi)

ÚJDONSÁGOK A III. LIGÁBA JUTÁSÉRT KIÍRT SELEJTEZŐKKEL KAPCSOLATBAN

Alig kezdődött meg a 2018-as év és a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) máris változtatott eddigi intézkedésein. A legújabb döntések alapján már februárban megejtik a III. ligába jutásért kiírt selejtezők sorshúzását. Ha eddig a találkozók menetét csak június elején tudtuk meg, az idén sokkal korábban, már az év második hónapjában ismertté válik. A szakszövetség hét földrajzi térségre osztotta be a csapatokat, így elkerülik a nagy távolságokat az osztályozók során. Kolozs megye Bihar, Beszterce-Naszód, Máramaros, Szilágy és Szatmár megyék bajnokaival kerülhet össze. A környék élcsapata egyelőre az őszi idényt 46 ponttal záró Tordai Üveg Aranyos együttese. Artur Podar edző labdarúgói kilenc pont előnnyel vezetnek a második helyen tanyázó Szászfenesi SK előtt és a tavaszi idényben bizonyára nehéz lesz behozni a hátrányt. A III. ligába való feljutásért kiírt selejtezőket június 16-án és 23-án rendezik. (erkedi)