Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

ÖKÖLVÍVÁS: ERDÉLY ÖV

Pénteken kezdődött, szombaton ér végett az 5. alkalommal kiírt Erdély Öv (Centura Transilvaniei) ökölvívó vetélkedő, amelynek a Samus Speciális Technológiai Líceum ad otthont. Az eseményen 70 öklöző vesz részt 14 egyesület (közte nyolc Kolozs megyei klub) részvételével.

HÁZIGAZDA RÖGBIS LÁNYOK

A női, felnőtt és junior hétfős rögbibajnokság hatodik fordulójának a kolozsvári Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportpark ad otthont október 1-jén vasárnap 10 órai kezdettel. A felnőtteknél a házigazda Kolozsvári Universitatea Sportklub mellett a Bukaresti Agronómia és a Jászvásári/Iaşi-i Politechnika szerepel, körmérkőzésen kétszer is összecsapnak a felek a nap folyamán.

A felnőtteknél a bajnoki sorrend: 1. Jászvásár 52 pont, 2. Agronómia 48, 3. Kolozsvár 20.

Az ifiknél a Tordaszentmihályi Aranyos képviseli Kolozs megyét, körmérkőzést vívnak a Paşcani-i MSC, Buk. Agronómia és a keresztényfalvi (Brassó megye) RC Gringos Transilvania részvételével.

MASTERS 2017 TENISZTORNA SZAMOSÚJVÁROTT

E hétvégén rendezik Szamosújvárott a harmadik alkalommal kiírt Masters 2017 tenisztornát. A rendezvényen az ország 15 városából 35 sportoló vesz részt, néhányan közülük az elmúlt esztendőben is megtisztelték a nem mindennapi versenyt. A helyi Teniszklubot egyetlen sportoló képviseli, Paul Măhălean. A vasárnapig tartó torna színhelye a sétatér szélénél, a városi stadion közelében levő szabadtéri és fedettpálya. Legutóbb a Rotary klub szervezett teniszversenyt a Szamos parti kisvárosban, ahol a fehér sportágnak hagyománya van. (erkedi)

HIHETETLEN OKBÓL SZAKADT FÉLBE EGY FUTBALLMECCS

Kevesebb, mint egy óra játék után véget ért egy labdarúgó-mérkőzés a Suceava megyei bajnokságban. Nem a bírót kergették a szomszéd faluig a hazai drukkerek és nem is az időjárás szólt közbe, ennél sokkal váratlanabb okok vetettek véget a játéknak: elfogytak a labdák. Az 58. percben azzal szembesültek a résztvevők, hogy az összes rendelkezésre álló labda a közeli Aranyos-Beszterce folyóban landolt, így a csapatok játékszer nélkül maradtak. Egy helyi lap beszámolója szerint a nézők arra biztatták a játékosokat, hogy ússzanak a labdák után, de erre senki sem volt hajlandó, így a mérkőzés félbeszakadt. A Broşteni–Dorna Codrenilor találkozón ekkor 2–0-ra vezettek a vendégek.

TOVÁBBRA IS AGASSI EDZI DJOKOVICSOT

Jövőre is biztosan Andre Agassi edzi majd a férfi teniszezők világranglistájának korábbi éllovasát, Novak Djokovicsot. A szerb sztár májusban kezdte meg a közös munkát a nyolcszoros Grand Slam-bajnok korábbi kiváló játékossal, akivel két hónapot dolgozott együtt addig, amíg a wimbledoni GS-torna elveszített negyeddöntője után bejelentette, hogy idén, könyöksérülés miatt már nem versenyez többet. A 12-szeres GS-győztes teniszező menedzsmentje kedden jelentette be, hogy az amerikai szakember 2018-ban is együtt dolgozik majd Djokoviccsal, aki a tervek szerint a januári Australian Openen tér vissza a mezőnybe.