Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

LABDARÚGÓ III. LIGA, 6. FORDULÓ

A labdarúgó harmadosztály ötödik csoportjában pénteken és szombaton bonyolítják le a hatodik fordulót, a kezdési időpont – egy kivétellel – 17 óra.

A program:

Pénteken: • Kolozsvári CFR II–Gyulafehérvári Egyesülés (a fellegvári CMC-pályán). Szombaton: Kolozsvári U FC–Vidombáki Jövő (16 órakor a Kolozsvár Arénában) • Magyarigeni Teljesítmény–Kudzsiri Kohász • Szászrégeni Lendület–Lénárdfalvi ACSF • Alsógáldi Ipar–Medgyesi Gázmetán II. • Dési Egyesülés–Radnóti SK • Tasnádi Egyesülés–Kolozsvári Egészség. Az FC Felek szabadnapos.

U PRODVINALCO: A BAJNOK LÁTOGAT KOLOZSVÁRRA

A férfi rögbi Szuperliga 6. fordulójában a címvédő Temesvári Saracens RCMUV látogat Kolozsvárra. Az U Prodvinalco elleni találkozót szombaton 11 órakor rendezik a Iuliu Haţeganu Egyetemi Sportparkban.

NŐI KOSÁRLABDA ROMÁN KUPA: NÉGYPONTOS ELŐNY

A női kosárlabdaidény Román Kupa mérkőzéssel kezdődött a bosnyák Dragan Petricsevics edzett Kolozsvári Universitatea SK számára. A Horia Demian Sportcsarnokban a kolozsvári lányok 77:73 (11:20, 21:16, 21:15, 24:22) arányban nyertek a Szatmárnémeti MSC ellen. Az egyetemisták rosszul kezdték a találkozót, nagyszünet után tudtak csak fordítani. A házigazdáktól Leslie Vorpahl volt a legeredményesebb 21 ponttal, a vendégeknél pedig Destiny Williams sziporkázott (35). A visszavágót szeptember 30-án, szombaton 18 órakor játsszák Szatmárnémetiben.

KÉZILABDA BL: DINAMÓ-SIKER AZ UTOLSÓ PILLANATBAN

A Bukaresti Dinamó  férfi kézilabdacsapata szerdán este a fővárosban rendezett mérkőzésen 29–28 (14–12) arányban legyőzte a svájci Kadetten Schaffhausent a Bajnokok Ligája C-csoportjának harmadik fordulójában. Az Eliodor Voica edzette dinamósok a győztes gólt az utolsó másodpercben dobták Sajad Esteki révén, ez volt a bukarestiek első sikere a sorozatban. A vendég magyar idegenlégiósa, Császár Gábor három gólt dobott.

Szombaton rendezik a csoportban az Abanca Ademar Leon (spanyol)–Elverum Handball (norvég) találkozót, vasárnap pedig az RK Gorenje Velenje (szlovén)–Skjern Handbold (dán) meccset.

A sorrend: 1. Skjern 4 pont/2 mérkőzés (71–55), 2. RK Gorenje 4/2 (50–48), 3. Kadetten 2/3 (92–88), 4. Ademar Leon 2/2 (51–51), 5. Dinamó 2/3 (83–94), 6. Elverum 0/2.

DAVIS-KUPA: BELGA–MAGYAR MECCS

Eldőlt, hogy a magyar Davis-kupa válogatott idegenben lép pályára Belgium ellen jövő februárban, a világcsoport nyolcaddöntőjében. A mérkőzést alapesetben Magyarországon kellett volna megrendezni, ugyanis a két együttes legutóbb Belgiumban csapott össze egymással, ám egy idei szabálymódosítás nyomán a két 2017-es döntős – a belga mellett a francia csapat – eldöntheti, hol kíván játszani jövőre az első körben. A belgák éltek a jogukkal, és a magyar szövetség csütörtöki közleménye szerint otthon fogadják Köves Gábor csapatát. A február 2. és 4. között esedékes összecsapás pontos helyszínét november 14-ig kell megadnia a belga szövetségnek. A magyar Dk-csapat 3–1-re verte meg az oroszokat szeptember közepén a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 együttes közé.

SIDI PÉTER EURÓPA-CSÚCCSAL NYERT NAGYÖBŰ SPORTPUSKÁVAL EK-VERSENYT

Sidi Péter Európa-csúccsal nyerte a 3 x 20 lövéses standard puska számot a fegyvernem 300 méteres, nagyöbű  Európa Kupa-versenyén Olaszországban. A Magyar Sportlövő Szövetség Facebook-oldala szerint a komáromiak világ- és Európa-bajnoka 589 kört ért el, három körrel megelőzve a svéd Karl Olssont és a svájci Andrea Rossit. Péni István 581 körös egyéni csúccsal a tizedik helyen végzett.