Sétálj Kolozsvár épületei, emlékművei között úgy, ahogy eddig még soha

Sétálj Kolozsvár épületei, emlékművei között úgy, ahogy eddig még soha
A kolozsvári Ecsetgyár Q[uestioning]R[eality] Fest nevet viselő eseményének részeként Időutazás gyalogtempóban címmel „hangsétára” – séta közbeni tematikus hanganyag-hallgatásra – hívják az érdeklődőket november 13-án, szombaton 12 és 16 óra között.

A Q[uestioning]R[eality] a fesztivált a kutatással ötvözi Kolozsváros okos város témában, a különféle programok által pedig a szervezők a helyi közösséggel az okos város rejtett problémáit kívánják megvitatni, elemezni és boncolgatni – írják az esemény leírásában.

Az időutazással egybekötött városi séta szervezői Adorjáni Panna, Láng Dániel és Bogdán Zenkő, akik programjukról így írnak: „Ez a séta párbeszéd, esszé, emlékezés, fikció, művészet. (...) idegenként néz az ismerős terekre, épületekre, emléktáblákra, szobrokra. Ez a séta a már és még nem létező emléktáblákhoz és emlékművekhez is elvezet. (…) Arra keressük a választ, hogy milyen érzést keltenek bennünk a város szobrai, emlékművei. Melyek azok az események, amelyeket emlékezésre méltónak tartunk és, melyek azok, amelyeket nem? Milyen jelentőséggel bírnak ezek az események ma számunkra?”

Az előzetes regisztrációt igénylő, hozzávetőleg 100 perc időtartamú és nagyjából 4 km hosszúságú sétaútvonal választható magyar vagy román hanganyaggal, valamint 12 és 14.25 óra közötti kezdési időponttal, amelyet online jelentkezési űrlap kitöltésével vagy a 0742-321215-ös telefonszámra küldött üzenettel foglalhatnak le az érdeklődők. A foglalást követően november 13-án, szombaton, a kiválasztott időpontban a ZIZ szociális és művészeti tér (Párizs utca 5 szám) épületébe várják a sétára jelentkezőket, ahol megkapják a szükséges felszerelést (walkman/mp3-as lejátszó és térkép), ezt követően pedig kezdetét veszi az egyéni „hangséta”.

Részletek a program Facebook-eseményénél, valamint a www.fabricadepensule.ro weboldalon. 
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Több kolozsvári galéria, múzeum is bekapcsolódott a bukaresti kezdeményezésű Galériák Éjszakája nevű rendezvénybe, így több kiállítóhelyiség pénteken, október 6-án éjjel is látogatható. Az intézmények kiállításmegnyitókkal, performanszokkal, isntallációkkal készülnek, de képzőművészek műtermei is megnyílnak egy éjszakára a kolozsvári közönség előtt.
KultSzínTér