Galériák éjszakája pénteken

Több kolozsvári galéria, múzeum is bekapcsolódott a bukaresti kezdeményezésű Galériák Éjszakája nevű rendezvénybe, így több kiállítóhelyiség pénteken, október 6-án éjjel is látogatható. Az intézmények kiállításmegnyitókkal, performanszokkal, isntallációkkal készülnek, de képzőművészek műtermei is megnyílnak egy éjszakára a kolozsvári közönség előtt.

A Köz-Pont kulturális intézmény a kortárs művészetet állítja a pénteki események központjába, az állomás mellett található (Gyufagyár/Fabrica de Chibrituri utca 9/A szám) galéria este 7 és éjjel 3 óra között lesz nyitva. A Köz-Pontban tevékenykedő képzőművészek műtermei is látogathatók majd, de több kiállítást is megnyitnak péntek éjjel, így többek között a SPAȚIU INTACT térben Benjamin Hochart első romániai egyéni kiállítása nyílik meg, If I can't dance in your revolution, I'm not coming címmel, a BAZIS Asztalos Zsolt Unknown Artists című tárlata a Contemporary nevű térben, Ben Alper képzőművész első egyéni romániai, The Residual City című fotó-videókiállítása pedig a CAMERA térben tekinthető meg.

Az Ecsetgyár (Szamosközi/Henri Barbusse utca 59–61 szám) is bekapcsolódik a rendezvénybe, három terme, a Lateral ArtSpace, a RAFT Cluj és Pilot is látogatható pénteken, este 7 és éjjel 3 óra között. Maje Mellin és Enric Fort Ballester forever is shorter című kiállítását a Pilot galériában este 7 órakor nyitják meg.

A két kulturális egyesület mellett a Galériák Éjszakája rendezvénybe a White Cuib (Víz/Franklin Delano Roosevelt utca 2/1 szám), a Galeria IAGA Contemporary Art (Bánffy/Closca utca 9-11 szám), a H33 (Ferenc József/Horea út 33 szám) és a Matca Artspace (Tordai/Turzii út 21 szám) is bekapcsolódtak, ezek szintén este 7 és éjjel 3 óra között látogathatók.

A rendezvény részletes programja elérhető a http://www.noapteagaleriilor.ro/ro/2017/cluj-napoca/program weboldalon.