Röplabda-győzelem a Kolozs megyeieknek

Röplabda-győzelem a Kolozs megyeieknek
A férfi röplabda A1-osztály nyitányán a Kolozs megyeiek sikerrel vették az első akadályt: a Dési Egyesülés és a Kolozsvári Universitatea Sportklub is győztesen hagyta el a pályát.

(erkedi, póka)

A Dési Egyesülés a Bukaresti Dinamót győzte le 3:1 (–27, 15, 11, 22) arányban. Több mint 400 néző előtt a hazaiak pazar játékkal verték meg a fővárosiakat, akik annak ellenére, hogy megnyerték az első szettet 29:27-re, vesztesen hagyták el a pályát. Idén nyáron sok változáson ment át a dési együttes (edzőcsere, új játékosok stb.), de úgy látszik, ennek van eredménye is, mármint a szemlélet és odaadás tekintetében. Első perctől látszott, hogy akarnak a fiúk és mindent beleadnak a sikerbe. Marius Dascălu új tréner (aki befejezte játékosi pályafutását és a kispadot választotta Szilágyi Tibor mellett) megpróbálta lázba hozni tanítványait, számára nincs elveszett labda, ahogyan a csapat múlt heti ünnepélyes bemutatkozásán is elmondta a sajtó számára. Úgy is történt, a Dinamó ellen megmutatkoztak a gárda erényei, és jó minőségű játék után megverte a valamikor európai kupákban is tündöklő piros-fehéreket.

A hazaiak szereplését elismerte Gheorge Vişan megfigyelő is, aki nem más, mint a Román Röplabda Szövetség (FRV) jelenlegi elnöke, és aki jól ismeri a Szamos parti röplabdasport erényeit, lehetőségeit. Máskülönben, a sétatéri sportcsarnok hivatalos páholyában többen is elmondták (többek között Mircea Barna üzletember, a 60-as évek híres U kosárlabdacsapatának kiváló tagja), hogy egy új korszak kezdődött Désen, bárcsak a folytatás is ehhez hasonló legyen. A városnak mindig is tehetséges reménységei voltak, élő példa erre a Dinamó keretében szereplő két helybeli röplabdázó, Marius Şoloc és Bogdan Mureşan (akik éppen a legjobb játékosok voltak a bukarestieknél).

A désiek a következő csapattal szerepeltek: Grigoraş, Coasă, Răileanu, Suson, Didorcsuk, Săvan/Kántor.

A Răzvan Parpală vezetőedző és Lőtei Rómeó Attila másodedző által irányított Kolozsvári Universitatea Sportklub a Horia Demian Sportcsarnokban fogadta a Temesvári ESK együttesét, és kiütéses győzelmet ért el ellene. A végeredmény 3:0 (15, 12, 15) volt a házigazdák javára. A pályára lépett kolozsvári játékosok: Borota (Dăineanu), Tofan, Voinea (Iov), Pop A., Someşan (Mucileniţa), Moisa, Vâlcelean, Ghimeş/Neag.

További eredmények: • Bukaresti Steaua–Ploieşti LMV Tricolorul 3:0 • Krajovai U MSC–Nagybányai ISK 2 3:0 • Galaci Arcada–Bukaresti MSC 3:2. Ma 17 órai kezdettel játsszák a Zilahi MRK–Nagybányai Ştiinţa Explorări találkozót, élőben közvetíti a DigiSport2 tévéadó.