Csak egy pontra tellett

Csak egy pontra tellett
Kevés babér termett a férfi A1-osztály 19. fordulójában a Kolozs megyei röplabdacsapatoknak. A Kolozsvári Universitatea SK 3:0-ra kikapott, a Dési Egyesülés viszont pontot érő vereséget szenvedett.

(erkedi, póka)

Nem sok jót vártak a Dési Egyesülés szurkolói a hétvégi 19. fordulóban az éllovas Steaua elleni hazai mérkőzéstől, ismervén a vendégek jelenlegi formáját és játékerejét. A fővárosiak lépéselőnyben voltak (1:0-ra és 2:1-re is vezettek), Victor Lazăr és Szilágyi Tibor edzők legényei azonban mindkétszer egyenlítettek. A döntő szettben végig jól játszottak a hazaiak, adott pillanatban 13–11-re vezettek, és úgy állt a dolog győztesen hagyják el a pályát. Igen ám, de ekkor rövidzárlat állt be a désieknél, sok jó labdát elvesztettek, és ezzel a mérkőzést is. A Steaua az utolsó játszmát 16:14 arányban nyerte, de a Kolozs megyei gárda mindvégig méltó ellenfélnek bizonyult a bajnoki címre törő fővárosiakkal vivott összecsapáson.

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Bukaresti Steaua 2:3 (–20, 22, –13, 19, –14).

A következő fordulóban ugyancsak nehéz mérkőzésük lesz az Egyesülés röplabdázóinak, ugyanis Ploieşti-re utaznak a jó képességű és otthon mindig remekül játszó Tricolorul elleni találkozóra.

Csak az első szettben voltak méltó ellenfele a Zilahi MRK együttesének a Kolozsvári Universitatea SK: Lőtei Attila Rómeó csapata azt a játszmát a hajrában vesztette el. Utána azonban nem volt megállás, sima vereség lett a vége. A fekete-fehérekre fővárosi kiszállás vár a következő fordulóban, a Steaua az ellenfél.

Végeredmény: • Kolozsvári Universitatea Sportklub–Zilahi MRK 0:3 (–23, –16, –12).

A többi eredmény: • Bukaresti MSC–Nagybányai Ştiinţa Explorări 3:0 • Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK–Krajovai U MSC 3:0 • Karánsebesi SE–Bákói Ştiinţa 2:3 • Galaci Arcada–Ploieşti-i Tricolorul LMV 2:3. A táblázaton: 1. Steaua 45 pont, 2. Zilah 44, 3. Krajova 43, …, 10. DÉS 17, 11. KOLOZSVÁR 13.