Röplabda Challenge Kupa: kiesett a Zilahi MRK

Röplabda Challenge Kupa: kiesett a Zilahi MRK
Nagy eséllyel és bizalommal indultak o bosnyákok elleni visszavágóra a Zilahi MRK röplabdázói. Mindenki Szilágyságban továbbjutást várt kedvenceiktől, hiszen az első mérkőzésen otthon a Meszes alji gárda fölényesen győzött 3:0-ra.

ERKEDI CSABA

Nagy meglepetésre a MOK Jedinstvo BRCKO együttese a Sportska Dvorana Magnet sportcsarnokban valósággal lerohanta a vendégeket és magabiztosan győzött 3:0 (15, 18, 23) arányban. Ekkor aranyszett döntött, amelyet ugyancsak a hazaiak nyertek meg 15:8-ra, bebiztosítva a nyolcaddöntőbe jutást. A zilahiak egyáltalán nem találták fel magukat a visszavágón, egyszerűen elvesztették a fejüket. Az igazsághoz tartozik az is, a bosnyák együttes tartalékosan állt ki a zilahi meccsen, több alapembert otthon hagyott. Ezzel is magyarázható a kudarc, de még ilyen esetben is többet vártunk Marian Constantin edző tanítványaitól.

A hazai bajnokságban is kudarc érte a zilahiakat, a táblázat élén megelőzte őket a Bukaresti Steaua, így a második helyen zárták az őszi idényt.

*

Kettős vereséggel búcsúzott a férfi röplabda Challenge Kupától a Vegyész RC Kazincbarcika együttese, mivel a főtábla első fordulójának szerdai visszavágóján is kikapott a cseh Jihostroj Ceske Budejovice csapatától.

Férfi Challenge Kupa, főtábla, 1. forduló (a 16 közé jutásért), visszavágó: •Jihostroj Ceske Budejovice (cseh)–Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (16, 12, 19) – továbbjutott: a Jihostroj Ceske Budejovice kettős győzelemmel.