Romsilva: az év eleje óta több mint 20 ezer köbméter fát vágtak ki illegálisan

Romsilva: az év eleje óta több mint 20 ezer köbméter fát vágtak ki illegálisan
A tavalyhoz képest csaknem 30 százalékkal visszaestek az illegális fakivágások az állami erdészet, a Romsilva által kezelt erdőkben – az év eleje óta több mint 20 ezer köbméter fát vágtak ki illegálisan.

A Romsilva által a sajtóhoz ma eljuttatott közlemény értelmében az állami erdészet alkalmazottai 84 105 ellenőrzés hajtottak végre, ezek egy részét közösen a rendőrséggel. Összesen 1284 bűncselekmény állapítottak meg, és 9020 erdészeti bírságot róttak ki 18,8 millió lej értékben. 13 137 köbméter fát koboztak el.

A hivatalos összesítés szerint 20 431 köbméter fát vágtak ki illegálisan, ami 29,7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábban regisztrált értéknél.

A visszaélések által okozott károk a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint elérik a 9,3 millió lejt.

A Romsilva 3,14 millió hektár állami tulajdonban levő erdőt és 22 nemzeti vagy természeti parkot kezel, amelyek összterülete megközelíti a 850 ezret.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Hivatalos panaszt tett az Advocacy Group for Freedom of Identity (AGFI) jogvédő szervezet az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (ODT), derül ki a szerkesztőségünkhez eljuttatott közleményből. A panaszban arra hívják fel a figyelmet, hogy a magyar tannyelvű érettségizők bizonyos csoportjait indokolatlan megkülönböztetés érte a 2024. július 2-i román nyelv és irodalom érettségi vizsga során.
Közhír