Román Kupa: továbbjutottak a kolozsváriak

Román Kupa: továbbjutottak a kolozsváriak
Fárasztó utazás után (csak a játéknap reggelén indultak útnak) lépett pályára Székelykeresztúron a labdarúgó Román Kupa 3. fordulója keretében kiírt, helyi Egyesülés elleni mérkőzésen a Kolozsvári Egészség.

(erkedi, póka)

Kiss Csaba edző komoly felkészítő találkozónak vélte a kupameccset a szombati Dési Egyesülés szembeni idegenbeli összecsapás előtt, és a legjobb játékosokat küldte pályára Hargita megye IV. ligás együttese ellen. A vendégek hamar vezetéshez jutottak, Raul Vitan kihasználta a helyi védők bizonytalanságát egy kapu előtti kavarodásban, és alig négy méterről küldte a labdát az Egyesülés kapujába (0–1). A 39. percben megismétlődött a helyzet, ugyancsak ő volt eredményes. A 2–0-s vezetésnél már nyugodtabban játszottak a Zöld Vírusok, és igyekeztek tartani az eredményt. Sikerült is nekik, annak ellenére, hogy a második félidőben a székelyek szépítettek Rózsa Árpád csatár révén, aki hét méterről csapta be Filip Lăzăreanu kapust. Így lett a végeredmény 2–1 (1–1) a Kolozs megyeiek javára.

Az Egészség legközelebb a Román Kupában október 3-án vagy 4-én szerepel, amikor a 4. fordulóban a II. ligás csapatok is harcba szállnak. Az már köztudott, a kolozsváriak évek óta a kupameccsek meglepetéscsapata, többször búcsúztatott élvonalbeli gárdát is.

Hasonlóképpen a negyedik forduló sorsolását várhatja a Kolozsvári U FC, az egyetemisták izgalmas első félidő után kiütéssel győztek a III. ligás csoporttárs, a Lénárdfalvi ACSF ellen. A Kolozsvár Arénában mintegy 1500 néző előtt lebonyolított találkozón a fekete-fehérek 5–1 (1–1) arányban nyertek máramarosi ellenfelükkel szemben. A Romulus Buia edzette vendégek szereztek vezetést már a hatodik percben Viorel Chinde révén (0–1), s ugyancsak ő elszalasztotta az előny növelését a 24-ben: több ellenfélt, közte Iulian Dinu kapust is kicselezte, de lövését a gólvonalról tisztázta Victor Manu. Az egyenlítő gól Adrian Micaş nevéhez főződött (29. perc: 1–1). Szünetben a veterán Octavian Abrudan–George Florescu páros az öltözőben maradt (utóbbi 13 év kihagyás után öltötte fel ismét a fekete-fehér mezt), s a frissítés gólfesztivált hozott: a csereként beállt Ursu szerezte meg az előnyt (65. perc: 2–1), Iuliu Haţiegan fejesgóllal növelte azt (69. perc: 3–1), a francia Brian Lemac is hozzájárult a gólgyártáshoz, miután Alin Bota kapust is kicselezte (79. perc: 4–1), végül pedig Dorin Goga beállította a végeredményt (89. perc: 5–1).

Marius Popescu és Szilágyi Zsolt edző a következő összeállítású csapatot küldte pályára: Dinu – Takacs, Abrudan (46. perc Ionescu), Andrei Cordoş, Manu – Giurgiu, Florescu (46. perc Ursu) – Lemac (80. perc Moldoveanu), Goga, Micaş – Haţiegan.