Román áldozatai is vannak a Kongóban dúló harcoknak

logo

Egy román állampolgár meghalt, kettő megsebesült a Kongói Demokratikus Köztársaságban dúló harcokban – közölte vasárnap a külügyminisztérium. A külügyi tárca az ország angolai nagykövetségén keresztül tájékozódott a helyzetről, idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség. A közlésből kiderült: a harcokban egy másik külföldi állampolgár is megsebesült. 

A külügy a luandai nagykövetség révén tovább tájékozódik a helyzetről, a diplomáciai képviselettől eddig nem kértek konzuli segítséget. Az Agerpres rámutat: februárban másik két román állampolgár halt meg, négy pedig megsebesült a kongói harcokban. A mostani áldozatok zsoldos katonák, akik aknavetős támadásban sebesültek meg, írta TVR Info hírportál. 

Az afrikai országban mintegy 900 román állampolgár harcol a kormányerők oldalán, írta a Hotnews.ro hírportál. Ezek veteránok, vagy a jobb keresetért a román hadsereget elhagyó hivatásos katonák, akik a kongói kormány oldalán harcoló helyieket tanítják be és a stratégiai helyeket védik az afrikai országban.