Prága - Lövöldözés tört ki az egyetemen, többen meghaltak

Több ember meghalt és sokan megsebesültek egy lövöldözésben, amely a prágai Károly Egyetem filozófiai tanszékén történt csütörtök délután – közölte honlapján a cseh közszolgálati rádió. A mentőszolgálatok tájékoztatása szerint a halottak mellett nagy számú sebesült is van az épületben. Sajtóértesülések szerint a cseh rendőrség az elkövetőt ártalmatlanította.

A beszámoló szerint egy fotót tettek közzé a Tn.cz honlapon, amelyen egy fegyveres férfi látható az épület tetején állva. Azt is írták, hogy robbanás hallatszott a helyszínről.

A rendőrség szirénázó rendőrautókkal lezárta az egyetemnek helyet adó Ján Palach tér környékét, leállították a járműforgalmat, a villamosokat és buszokat pedig elterelték.

A rendőrség arra kérte a prágaiakat, hogy kerüljék el a környéket, az ott lakók pedig ne hagyják el otthonukat. A helyszínen készült felvételek tanúsága szerint diákok feltett kézzel léptek ki az épületből annak kiürítése közben.

Sajtóértesülések szerint a cseh rendőrség az elkövetőt ártalmatlanította.

A diákok által a közösségi médiában megosztott információk szerint a bent rekedt diákok a tantermekbe és a könyvtárba menekültek.

Forrás: hirado.hu

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit.
Külpol
Az orosz biztonsági szolgálat 11 embert vett őrizetbe a támadással kapcsolatban, közülük négyen a gyanú szerint személyesen vettek részt a lövöldözésben. 115-re emelkedett a moszkvai koncertteremben, a Crocus City Hallban péntek este történt fegyveres támadás halottainak száma. Az összesítések folyamatos emelkedést mutatnak, így a hatóságok attól tartanak, hogy nem végleges a szám. A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma szerint a halálos áldozatok között több gyermek is van.
Külpol
Negyven halálos és több mint száz sebesült áldozata van a lőfegyveres és robbantásos merényletnek, amelyet péntek este a Moszkva melletti Krasznogorszkban, a Krókusz Városi Csarnokban követtek el ismeretlnek – jelentette a TASZSZ hírügynökség a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közlése alapján.
Külpol