Potápi Árpád János: az anyaország kiáll a külhoni nemzetrészek mellett

A magyarság szülőföldön történő megmaradása összetett folyamat, szükség van benne az erős anyaországra, amely rendületlenül áll ki a külhoni nemzetrészek mellett - mondta a magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Szatmárnémetiben.

Potápi Árpád János a Hám János Római Katolikus Bölcsőde és Óvoda ünnepélyes átadásán hangsúlyozta, mindez azonban semmit sem ér, ha a külhoni magyarság nem cselekszik saját megerősödéséért, nem védi saját érdekeit és értékeit.

Ebben Szatmárnémeti és Szatmár megye példát mutat az egész nemzetnek, itt rájöttek arra, hogy a magyar nemzet csak úgy erősíthető meg, ha mindenki összefog az itt élő emberek boldogulásáért - fogalmazott az államtitkár.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye tulajdonában lévő, korábban kórházként is funkcionáló, lelakott épületben több mint 18 millió lejből alakítottak ki 2400 négyzetméter alapterületű óvodát és bölcsődét, a beruházást a magyar kormány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül mintegy 1,27 milliárd forinttal támogatta.

(Fotó: MTI/archív)