Potaissa: elődöntőben minden sorozatban

Potaissa: elődöntőben minden sorozatban
Kiváló idényt tudhat magáénak a Tordai AHC Potaissa férfi kézilabdacsapata: minden sorozatban a legjobb négy közé jutott, a Román Kupa és az Challenge Cup után a bajnokságban is elődöntős.

A Kolozs megyei csapat a negyeddöntős párharcban a Nemzeti Ligában 1–1-re állt a Temesvári KK-val a csütörtöki döntő összecsapás előtt, Tordán 31–22, a bánsági városban 30–29 volt az eredmény a házigazda javára. A két nyert meccsig tartó párharc harmadik állomása ismét Tordán volt, a George Bariţiu Sportteremben 24–23 (14–11) arányban nyert a Horaţiu Gal edzette csapat.

Az első félidőben a Potaissa többször is vezetett három gól különbséggel, de a második játékrészben közel 13 perces gólszünet következett a hazaiaknál. A vendégek a 40. percben egyenlítettek (16–16), s aztán a vezetést is átvették (16–18). Mintegy fél perccel a végső dudaszó előtt Cristian Adomnicăi bedobta a győztes találatot. A párharcot a Potaissa 2–1-re nyerte, a győztes az elődöntőben, a Poli az 5–8. helyért folytatja.

A tordai góldobók: Radu Alexandru Lazăr 6, Răzvan Pavel 4, Raul Marian 3, Roman Zacaciurin 3, Silvian Amihăesi és Cristian Adomnicăi 2–2, Alexandru Laslo, Ştefan Mihai Huta, Georgică Cântec és Thalmaier Roland 1–1. A vendégek legjobbja Marko Lasica volt (8).

A másik, még el nem dőlt párharcban a Székelyudvarhelyi KC és a Dél-Dobrudzsai KK harcolt a továbbjutásért, a mérkőzést a déliek nyerték 29–28-ra, büntetőpárbaj után.

A két fővárosi csapat, a Bukaresti Dinamó és a Bukaresti MSC 2–0-s összesítéssel már korábban továbbjutott.

Az elődöntőben Dinamó–Dél-Dobrudzsa és Potaissa–Buk. MSC párharcot rendeznek.

A május 20-án esedékes Román Kupa Final Four szakaszába ugyanez a négy együttes jutott, viszont a párosítás: Potaissa–Dél-Dobrudzsa és Dinamó–Buk. MSC.

Előtte viszont a Kolozs megyei csapat a Challenge Cup párharcban érdekelt, április 22-án vagy 23-án játszik Izlandon a Valur Reykjavík gárdájával, 30-án Tordán lesz a visszavágó.
promedtudo2Hirdetés