Párizs 2024 – Román evezős arany- és ezüstérem csütörtökön

Aranyérmet szerzett Andrei Cornea és Marian Enache a férfi kétpárevezős versenyszámban csütörtökön a párizsi olimpián. Ugyanakkor ezüstérmet szerzett a Simona Radiş és Ancuţa Bodnar alkotta kétpárevezős egység.

Andrei Cornea és Marian Enache szinte végig vezette a futamot és 6:12.58 perces idővel ért célba a holland Melvin Twellaar és Stef Broenink (6:13.92 perc), valamint az ír Daire Lynch és Philip Doyle (06:15.17) előtt.

Románia négy érmet szerzett eddig a párizsi olimpián: a férfi kétpárevezős egység mellett David Popovici aranyérmet nyert 200 méteres gyorsúszásban, 100 méteren pedig bronzérmes lett. A Simona Radiş és Ancuţa Bodnar alkotta női kétpárevezős egység ezüstérmet nyert csütörtökön.

Ezen kívül ezüstérmet szerzett csütörtökön a Simona Radiş és Ancuţa Bodnar alkotta kétpárevezős egység a párizsi ötkarikás játékokon.

Tokió olimpiai bajnokai 1000 méternél még vezettek, de végül a második helyen értek célba 6:50,69 perces idővel, miután a Brooke Francis, Lucy Spoor összeállítású új-zélandi egység a hajrában megelőzte őket (6:50.45).

A harmadik helyen a nagy-britanniai Mathilda Hodgkins Byrner és Rebecca Wilde végzett 6:53,22 perces idővel.