Ovidiu Hoban bajnoki címet nyerne a CFR-rel

Ovidiu Hoban bajnoki címet nyerne a CFR-rel
Szerződést köt a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata és Ovidiu Hoban válogatott futballista, a 34 éves játékos azt nyilatkozta: bajnoki címet szeretne szerezni a vasutasklubbal.

Hoban lezárta izraeli kiruccanását a Hapoel Beer Sevával, amellyel sorozatban másodszor lett bajnok. Egyesülete meg akarta hosszabbítani a szerződését, de ő úgy döntött, hazajön, hogy közel legyen a családjához.

Hoban 2014 óta játszott az izraeli alakulatnál, a Ploieşti-i Petrolultól került oda. Sportkarrierje során játszott még a Kolozsvári U FC-nél, a Medgyesi Gázmetánnál, a Nagyváradi Bihar FC-nél és a Krajovai Universitatea Sportklubnál. A nemzeti színekben 27-szer szerepelt válogatott mérkőzésen (játszott a 2016-os Eb-n is) és egy gólt lőtt, most azonban Christoph Daum szövetségi kapitány kihagyta a keretből. A középpályás 37 meccsen játszott és 5 gólt lőtt a legutóbbi idényben a Hapoelnél. A transfermarkt.com szerint a román játékos piaci értéke 800 ezer euró.

A jelek szerint Ovidiu Hoban a CFR 1907 ötödik igazolása a katalán Urko Vera és Marius Coman csatár, továbbá a montenegrói Szasa Balics és Alexandru Vlad. Edző pedig Dan Petrescu lesz, aki Miriuţă Lászlót váltja.