Ötvenezer eurót kaphatnak a fiatalok

Ötvenezer eurót kaphatnak a fiatalok
Ötvenezer eurós támogatást kaphatnak a román állam által kezdeményezett Diaspora Start-Up nevű program keretében azok a fiatalok, akik itthon, Romániában szeretnének vállalkozást indítani. A program célja, hogy hogy hazatérésre és vállalkozás indítására ösztönözze a külföldön élő román állampolgárokat - olvasható a MIÉRT mai sajtóközleményében.

A dokumentum szerint a pályázati kritériumok közé tartozik, hogy a pályázó azon a területen vállalkozzon, ahol korábban dolgozott, valamint a pályázónak legalább egy évet külföldön kellett élnie az elmúlt három évben. A hazatérő vállalkozók a pénzbeli támogatás mellett ingyenes tanácsadást is kapnak, valamint képzéseken is részt vesznek.

„Mint országos ifjúsági szervezet fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet az ilyen és hasonló pályázati lehetőségekre, hiszen ezáltal is a szülőföldön való boldogulásra tudjuk ösztönözni a fiatalokat. Támogatnunk kell az ilyen és hasonló kezdeményezéseket, hiszen ha a fiatalok Erdélyben tervezik jövőjüket, itt dolgoznak, itt alapítanak családot, az az erdélyi magyarság minden korosztályának javára válik.” – fejtette ki Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke.

Elmondta, hogy készülnek egy rövid listát összeállítani, ami segíthet majd irányt mutatni a fiataloknak, megmutatni milyen lehetőségek vannak, amelyek beleférnek 50 ezer euróba.