ŐRIZETBE VETTÉK A KOLOZS MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNYT

A Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Kolozs megyei területi irodájának ügyészei elrendelték a Kolozs Megyei Rendőrfelügyelőség négy rendőrének, köztük az intézmény vezetőjének, Rus Mihai rendőrfelügyelőnek a 24 órás őrizetbe vételét, miután korrupció gyanújával házkutatást tartottak hétfőn a Kolozs Megyei Rendőrfelügyelőségen, valamint egy másik, szintén kolozsvári székhelyű közintézménynél, amelyet nem neveztek meg.

A DNA területi szervezete közölte: Mihai Rus rendőrfőkapitány ellen hivatali visszaélésben való bűnrészesség és hamis nyilatkozattétel gyanújával indítottak bűnvádi eljárást.

A gyanúsítottak között van Rotar Aurelian Mircea a közlekedésrendészet vezetője, valamint Pașca Ioan-Raul és Mureșan Cătălin-Claudiu vezető beosztású rendőr is.

A rendőrkvesztort azzal gyanúsítják, hogy amikor ittas vezetésen és gyorshajtáson érték a városban, arra utasította a beosztottjait, ne vegyék el a jogosítványát, helyette a lakcímére küldött értesítésben kérjék, nevezze meg, ki vezette a radar által bemért autót.

A DNA kolozsvári ügyészei által nyilvánosságra hozott ügyben hétfőn elrendelték a bűnvádi eljárás lefolytatását, és a 24 órás őrizetbe vételt.