Orbán Viktor és Kelemen Hunor: az RMDSZ-re kell szavazni!

Orbán Viktor beszédet mond kampánykörútjának nagyszalontai állomásán. Mellette Kelemen Hunor és Török László, Nagyszalonta polgármestere
„Nekünk az RMDSZ képviseletére az Európai Parlamentben (EP) szükségünk van. Arra kérem önöket, hogy küldjenek minél több magyar békepárti képviselőt az EP-be, mert könnyen lehet, hogy ez a választás dönti majd el, hogy Európa végül ki tud maradni ebből a háborúból, vagy beletéblábol – hangsúlyozta Orbán Viktor Nagyszalontán.

A magyar miniszterelnök az RMDSZ mozgósító kampányrendezvényére érkezett a partiumi városba. 

„A teljes magyar nemzet számára szinte létkérdés, hogy ne valljunk kudarcot egy olyan választáson, ahol annyi a feladat, hogy ugorjuk meg az 5 százalékot, hogy legyen nemzetközi hangunk. Ha végre van egy hely, ahol a magyar ügyet lehet képviselni, mi pedig arra nem vagyunk képesek, hogy képviselőt küldjünk, az baj, az a gyengeség jele. És az ellenfeleink nem fognak habozni, hogy azt kihasználják!” – mondta el beszédében Orbán Viktor. 

Kelemen Hunor kiemelte: a kampány során azt tapasztalta, hogy az erdélyi magyar emberek nemcsak a családjukért, szűkebb közösségükért éreznek felelősséget, hanem egész Erdély, a Partium, a Bánság magyar nemzeti közösségéért, emellett pedig felelősséget éreznek az egész nemzetért is. 

„Mi, Erdélyben a saját lábunkon kell bejussunk az Európai Parlamentbe, ahol változásra van szükség. Hangunk kell legyen Európában, és erősítenünk kell azt a tábort, amely az élet pártján, a béke pártján áll, amely vissza akarja adni az uniót a polgároknak” – tette hozzá. 

„Ötszázezer szavazat kell ahhoz, hogy a közösség erejét felmutassuk. Az önkormányzatokban erősnek kell lennünk, és hangunk kell legyen az Európai Parlamentben, s nekünk nincsen más lehetőségünk a megmaradáshoz csak az, hogy győzzünk” – zárta beszédét az RMDSZ elnöke.