Orange I. liga, rájátszás, 1. forduló: A CFR első idei veresége

Orange I. liga, rájátszás, 1. forduló: A CFR első idei veresége
A román labdarúgó élvonal rájátszásában vasárnap este a felsőházban rendeztek rangadót, a Bukaresti Steaua hajrában szerzett gólokkal 2–0 arányban legyőzte a Kolozsvári CFR 1907 csapatát a fővárosi Nemzeti Arénában. A mérkőzést a bukaresti Radu Petrescu vezette.

Az 1–6. helyezettek első fordulójának keretében rendezett összecsapás látványos mérkőzést hozott, mindkét együttes előtt nyílt több gólszerzési lehetőség.

Így a 12. percben Billel Omrani lövését kapufára ütötte Florin Niţă, majd az első félidőben a Steaua is lőtt egy kapufát: Ovidiu Popescu szabadrúgása a 36. percben csattant a lécen.

Fordulás után Adrian Alexandru-Păun hagyott ki nagy lehetőséget a 62. percben, amikor egyedül törhetett kapura, de elvesztette a labda fölött az uralmát. A házigazdáktól Florin Tănase három méterről nem találta el a kaput, majd Denis Alibec is mellé lőtt a 69. percben.

A 84. percben Gabi Enache ívelte be a labdát jobbról, s az őrizetlenül hagyott Eddy Harlem Gnohere kapásból lőhetett közelről, és betalált (1–0). A hosszabbítás első percében pedig ismét Ovidiu Popescu lőhetett szabadrúgást balról, lövése pedig a bal felső kapufáról a hálóba pattant – Mihai Mincă kapus rosszul helyezkedett, de a labda amúgy is védhetetlenül vágódott a kapuba.

Ez volt a CFR 1907 csapatának idei első veresége.

A két együttes a következő összeállításban szerepelt:

Steaua: Niţă – Momcsilovics, Bălaşa, Tamaş, Enache – Ovidiu Popescu, Muniru (57. perc Pintilii) – De Amorim (67. perc Gnohere), Boldrin (46. perc Florin Tănase 46), Jakolisz – Alibec; vezetőedző: Laurenţiu Reghecampf.

CFR: Mincă – Camora, Andrei Mureşan, Larie, Tiago Lopes – Rus, Nascimento (59. perc Gomelt) – Nouvier (46. perc Bud), Păun, Deac – Omrani (76. perc Sorsa); vezetőedző: Miriuţă László.

Végeredmény: • Bukaresti Steaua–Kolozsvári CFR 1907 2–0 (gól: Eddy Harlem Gnohere – 84. és Ovidiu Popescu – 91. perc). Lapzárta után végződött a Konstancai Viitorul–Bukaresti Dinamó találkozó.

A felsőház állása: 1. Steaua 27 pont, 2. Viitorul 26, 3. Krajovai Universitatea SK és Gyurgyevói/Giurgiui Astra 23–23 (egyaránt 0–0-s gólarány), 5. Kv. CFR 1907 22, 6. Dinamó 21.