Operagála – lógunk egy tapssal

Operagála – lógunk egy tapssal
Nagyszabású gálával igyekezett kárpótolni közönségét az elmúlt hónapok kényszerszünete miatt a Kolozsvári Magyar Opera az idén rövidre szabott KMN első napján.

A magyar opera zenekarát Jankó Zsolt karmester irányította, a fellépők közt volt a kolozsvári operakedvelők egyik kedvence, a külföldi színpadokon is kitűnő alakításokat nyújtó Kele Brigitta, továbbá Köpeczi Sándor, Peti Tamás Ottó, Veress Orsolya és Vígh Ibolya. A produkció rangját emelte Ștefan Pop tenor jelenléte is. A fiatal, besztercei származású énekes 2009-ben a Kolozsvári Magyar Opera színpadán Cimarosa A titkos házasság című operájában debütált, majd nem sokkal később, 2010-ben megnyerte az Operalia nemzetközi énekversenyt, ami megnyitotta számára az utat a világ nagy operaházai felé.

A színpadi teljesítménnyel ellentétben a közönség – önhibáján kívül – nem volt a helyzet magaslatán. A biztonsági intézkedések miatt összezsugorodó nézőtér alig emlékezetett a KMN szokásos szabadtéri rendezvényeire, az eső is mindvégig komoly fenyegetést jelentett. Az objektív okok miatt erőtlenre sikerült tetszésnyilvánítás szerencsére nem szegte a fellépők kedvét. Abban a reményben, hogy a társulat mielőbb visszaköltözik a sétatéri színpadra, üzenjük a fellépőknek: Kolozsvár tartozik egy tisztességes tapssal szerda esti produkciójukért.  

Borítókép: KMN