Online koncert és előadás a magyar operától

Online koncert és előadás a magyar operától
Folytatja online közvetítéseit YouTube-csatornáján a Kolozsvári Magyar Opera, így január 22-én, pénteken, a magyar kultúra napján ünnepi hangversenyre, január 24-én, vasárnap pedig operaelőadásra várja nézőit a képernyők elé.

Január 22-én, a magyar kultúra napján este hét órától a Magyar Nemzeti Énekkar és a Kolozsvári Magyar Opera zenekarának 2019. október 21-i Psalmus Hungaricus című koncertjének felvételét közvetítik a csíkszeredai Szent Ágoston Templomból. Felcsendül Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus című műve, valamint Erkel Ferenc Himnusza is. Tenorszóló: Pataki Adorján, hangversenymester: Barabás Sándor, vezényel Horváth József.

Január 24-én, vasárnap este hét órától Giacomo Puccini A fecske című operáját tekinthetik meg az érdeklődők. A librettót Alfred Maria Willner és Heinz Reichert műve alapján Giuseppe Adami írta. A főbb szerepekben Ádám Zsuzsanna, Pataki Adorján, Balla Sándor, Kolcsár Katalin, Bardon Tony, Pataki Enikő és Hary Judit látható, hallható. Rendező Anger Ferenc, vezényel Horváth József, közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera ének- és zenekara.

Az intézmény felhívja a közönség figyelmét, hogy a közvetített felvételek a Kolozsvári Magyar Opera archívumából származnak, az előadások kép- illetve hangfelvételének minősége az adott időszak technikai lehetőségeinek és eszközhasználatának függvényében változik.

(Borítókép: Jelenet A fecske című operából. Fotó forrása: magyaropera.ro)