Oktatási támogatás: két hét múlva kezdődnek a kifizetések

Oktatási támogatás: két hét múlva kezdődnek a kifizetések
Szeptember 28-tól két hónapon át zajlik a magyar kormány oktatási-nevelési támogatásainak kifizetése névsor szerint. Figyeljünk oda: a támogatás megítéléséről értesítő levélben lehet, hogy a számlával kapcsolatos problémák rendezésére kérnek!

Két hét múlva, pontosabban szeptember 28-án, az A, C, D kezdőbetűvel rendelkező családnevűek kapják meg először a budapesti oktatási támogatást azok közül, akik az OTP Banknál aktív számlaszámmal rendelkeznek, majd a sor az alábbiak szerint folytatódik: október 5. B, október 12. E, F, G, október 19. H, I, J, L, október 26. K, november 2. M, N, O, november 9. P, R, T, november 16. S, november 23. egyetemisták.

Az oktatás-nevelési támogatás összege egy gyermek után 310 lej, az egyetemisták számára 40 lej. Aki az OTP Banknál megnyitott számlaszámmal rendelkezik, az ütemezés szerint kapja a támogatást akkor is, ha a gyermek(ek) részére először igényli a támogatást.

Figyelmesen olvassuk el az értesítő leveleket – intenek a program lebonyolítói (Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége), ugyanis előfordul, hogy a pozitív elbírálás ellenére problémák merülnek fel a számlaszámmal kapcsolatban, amelyeket rendezni kell, mielőtt a támogatást folyósítani lehetne.

A számlaszámmal még nem rendelkezők számára értesítést küldenek a bankkártya átvételének helyéről és idejéről, az új kártyások esetében a kifizetés csak november vége/december elején várható.

Amennyiben valaki a kijelölt dátumon nem kapta meg a támogatást, azt azonnal jelezze az RMPSZ irodája felé (0266/244-450, info@szulofoldonmagyarul.ro).